Haber

Bakan Akar’dan ‘mülteci akını’ tezlerine sert tepki!

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, sosyal medyada sınır güvenliğinin ihlaline ilişkin gerçeği yansıtmayan sahne ve fotoğrafların paylaşıldığını belirterek, “Başka ülkelerde çekilmiş fotoğraf ve görüntüler kullanılarak bazı yorumlar yapılıyor ve siyasi mülahazalar yapılıyor. ve farklı zamanlarda. Kesinlikle yanılıyorlar, hatasız değiller” dedi.

Depremin büyük yıkıma yol açtığı Hatay’ın Kırıkhan ilçesine bağlı çadır kentte düzenlenen iftar programına katılan Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar’a, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Güler ve Milli Savunma Bakan Yardımcısı Şuay Alpay eşlik etti. İftar yemeğinin ardından açıklamalarda bulunan Bakan Akar, depremin ardından tarihin en büyük felaketlerinden birinin yaşandığını ve devletin vatandaşların yanına koştuğunu söyledi. Türk Silahlı Kuvvetlerinin de ilk andan itibaren tüm imkanlarını vatandaşlar için seferber ettiğini kaydeden Bakan Akar, başta Cumhurbaşkanı olmak üzere tüm bakanlar, valiler, kurum ve kuruluşların ilk andan itibaren çalışmalarını sürdürdüklerine işaret etti.

‘MEHMETÇİK SINIR İÇİNİ ONURLU YAKLAŞIMLA KORUYOR’

Askerlerin deprem ve teröre karşı çalışmalarının ve sınır güvenlik çalışmalarının eksiksiz ilerlediğini vurgulayan Akar, “Karada, denizde ve havada hak ve menfaatlerimizi korumak ve kollamak için tüm unsurlarımız gece gündüz çalışmaya devam ediyor. Mehmetçik, ‘sınır onurdur’ anlayışıyla, Cumhuriyet tarihinin en yoğun tedbirleriyle sınırlarımızı koruyor. En ileri teknolojiyi kullanarak sınırlardan kaçak geçişlere asla izin vermiyor” dedi.

‘GÖRÜNTÜLER BAŞKA ÜLKELERDE, FARKLI ZAMANLARDA ÇEKİLDİ’

Akar, özellikle sosyal paylaşım sitelerinde ortaya atılan ve sınırda çekildiği iddia edilen görüntülere değinerek, “Farklı ülkelerde ve farklı zamanlarda çekilmiş fotoğraf ve görüntüler kullanılarak bazı yorumlar yapılıyor ve siyasi değerlendirmeler yapılıyor. “Komutanlar ve komutanlarının komutası altında 7 gün 24 saat en ileri teknolojiyi kullanarak sınırlarımızın güvenliğini sağlamak için büyük bir azim, kararlılık ve fedakarlıkla çalışmaya devam ediyoruz. Mehmetçik, sınırlarımızdan gelişigüzel yasa dışı geçişlere asla izin vermez ve müsamaha göstermez.”

“HUKUKSUZ TRANSFERLERE İZİN VERMİYORUZ”

6 Şubat depremlerinin ardından Türkiye’ye sığınmacı akını olduğu iddiasının ardından hemen sınır hattında inceleme ve incelemeler yaptığını belirten Akar, bu iddiaların tamamen asılsız ve asılsız olduğunun bir kez daha kanıtlandığını vurguladı. Türkiye’de bulunan ve depremde evini kaybeden Suriyelilerden bir kısmının depremin ardından isteyerek ve inançla evlerine döndüklerini belirten Akar, “Bunun dışında hudutlarımızda geçiş olmadı. Bunu herkes bilsin. yasa dışı geçişlere izin vermeyeceğiz.”

‘GÜNLÜK SİYASETTE SAVUNMA VE GÜVENLİK KARIŞTIRILMAMALI’

Savunma ve güvenliğin ülkenin temel meselelerinin ortasında yer aldığını ifade eden Bakan Akar, “Bu konular hiçbir şekilde günlük siyasete karıştırılmamalı. gece gündüz büyük fedakarlık ve kahramanlık içindedir ve gerektiğinde canını vermeye hazırdır.” konuştu.

Bakan Akar, iftar yemeğinin ardından depremzedelerin çadırlarını ziyaret etti.

 

KAYNAK: HABER7

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

-
Başa dön tuşu