Ekonomi

Izokibep Faz 2b/3 psoriatik artrit çalışmasında umut vaat ediyor

LOS ANGELES – İmmünoloji alanında uzmanlaşmış bir biyofarmasötik şirketi olan ACELYRIN, INC. (NASDAQ:SLRN), Pazartesi günü psoriatik artrit (PsA) için izokibep Faz 2b/3 çalışmasının birincil son noktasına ulaştığını bildirdi. Çalışma, plaseboya kıyasla 16 haftada önemli klinik iyileşme göstermiş ve ilaç ACR50 etkinlik ölçütünü karşılamıştır.

İzokibep alan hastalar, tam cilt temizliğinin bir ölçüsü olan ACR70 ve PASI100 ve Minimal Hastalık Aktivitesi gibi daha katı eşiklerde gelişmiş yanıtlar göstermiştir. Bu sonuçlar, hem eklemleri hem de cildi etkileyen kronik enflamatuar bir durum olan PsA tedavisinde potansiyel bir ilerleme olduğunu göstermektedir.

Çalışma, Amerika Birleşik Devletleri ve Avrupa’daki 71 merkezde 351 yetişkin hastayı kapsamaktadır. Katılımcılara izokibep çeşitli doz ve sıklıklarda subkutan olarak uygulanmış, haftada bir 160 mg ve iki haftada bir 80 mg’lık Faz 2 dozuna kıyasla kayda değer iyileşmeler görülmüştür.

Deneme, %3’ün altında düşük bir kesilme oranını korumuştur ve izokibep’in güvenlik profili, IL-17A&F hedeflemesiyle ilişkili güvenlik endişeleri olmaksızın IL-17A inhibitör sınıfıyla tutarlıdır.

Çalışma, yüksek plasebo yanıtı nedeniyle genel entezit çözünürlüğünde istatistiksel anlamlılığa ulaşamamış olsa da, izokibep en yüksek entezit yüküne sahip hastalarda anlamlı çözünürlük göstermiştir. Bu, daha önce diğer tedaviler tarafından bildirilmeyen bir etkiyi temsil ettiği için önemli bir bulgudur. Çalışmadan elde edilecek ek verilerin gelecekteki bilimsel toplantılarda sunulması beklenmektedir.

İsveç Tıp Merkezi Romatoloji Araştırmaları Direktörü Philip Mease, MD, MACR, izokibep’in eklem ve deri belirtilerinin yanı sıra entezit de dahil olmak üzere psoriatik artritin zayıflatıcı semptomlarının tedavisindeki etkinliğinin altını çizdi. Mease, izokibep ile uzun süreli tedavinin zaman içinde daha fazla iyileşmeye yol açabileceğini belirtti.

ACELYRIN’in Kurucusu ve CEO’su Shao-Lee Lin, MD, PhD, ilacın devam eden ilerlemesine ilişkin iyimserliğini dile getirerek, çeşitli etkinlik ölçütlerinde gözlemlenen klinik olarak anlamlı yanıtların altını çizdi. Şirket, izokibep’in hastalar için farklılaştırılmış bir fayda sunabileceğini ve PsA tedavisi için potansiyel olarak önemli yeni bir ilaç olarak konumlanabileceğini öngörüyor.

Sunulan bilgiler ACELYRIN, INC. tarafından yapılan basın açıklamasına dayanmaktadır.

Bu makale yapay zekanın desteğiyle oluşturulmuş, çevrilmiş ve bir editör tarafından incelenmiştir. Daha fazla bilgi için Şart ve Koşullar bölümümüze bakın.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu