Haber

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nde toplu sözleşme coşkusu yaşandı

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nde çalışan 10.500 işçinin toplu iş sözleşmesi imzalandı. Antikkapı Restoran’da düzenlenen imza töreninde Büyükşehir çalışanları, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın’a alkış ve sloganlarla teşekkür etti. Sözleşmeyi Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın, Hizmet-İş Sendikası Genel Başkan Yardımcısı İdris Ersoy ve Hizmet-İş Kocaeli Şube Başkanı Muharrem Subaşı imzaladı.

 

“MUTLULUK RESİMİNİ BİRLİKTE ÇİZİYORUZ”

İmza töreninde konuşan Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın, “Diyorlar ki mutluluğun resmini çizebilir misiniz, bu mutluluğun resmidir. Mutlu bir şehir olmak için yola çıktık. ‘Allah sizden razı olsun’ desinler diye çalıştık. Belediyenin bize emanet olduğunu, gereğini yapacağımızı her zaman söyledik. Bunu tek başıma yapmadım. Bunu seninle yaptım. Bu şehir belediyenin hizmetlerinden memnunsa bu sizin sayenizdedir. Çalışanlarının mutlu olmadığı bir şehrin mutlu olması mümkün değildir. “Öncelikle meslektaşlarımızı mutlu etmek istedik” dedi.

 

BÜYÜKAKIN nahoş algıya tepki gösterdi

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin en borçlu belediye olduğu algısına değinen Başkan Büyükakın, “Bizim açıklamamıza rağmen Tahir Büyükakın’ın Büyükşehir Belediyesi’ni borç tuzağına düşürdüğünü söyleyebilirler. Bu Yuvacık Barajı’nın borcudur. Büyükşehir Belediyesini borca ​​sokan sizlersiniz. Borç yönetimi sayesinde çalışanlarımın yüzünü güldürebiliyorum. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Türkiye’nin mali yapısı en güçlü belediyesidir. Hazine dışında kimseye borcumuz yok. Bankaları ve diğer borçları da eklediğimizde en borçlu belediye İstanbul Büyükşehir Belediyesi oluyor. “Sigortasını, vergisini ödeyemeyen, kapısına haciz konulan bu zihniyetteki belediyelerin durumu ortadadır” dedi.

 

 

TÜRKİYE’NİN EN UYGUN ANLAŞMALARINI YAPTIK

Sözlerine devam eden Büyükakın, “Peygamber Efendimiz diyor ki, ‘İşçinin teri kurumadan hakkını verin.’ Seni hiçbir zaman başkaları gibi görmedik. Biz onları birlikte yürüdüğümüz yol arkadaşlarımız olarak gördük. İmkanlarımızı sonuna kadar zorlayalım dedik. Türkiye’nin en iyi anlaşmalarını yaptık. Güler yüzlü bir işçi, vatandaşlara hizmet ederken onları da mutlu ediyor. “Sizi enflasyona maruz bırakmayacak ve elimizden geldiğince düzenlemeleri yaptık” dedi.

 

PERSONEL TALEP EDİLDİ, BÜYÜKAKIN 1000 TL ARTTI

“Asgari fiyat 34 bin 040 TL olacak şekilde düzenleme yaptık” diyen Önder Büyükakın, işçilerden gelen zam talebi sonrasında en düşük fiyatın 1000 TL artırılarak 35 bin 040 TL olduğunu açıkladı.

 

KEYİF VE MUTLULUĞA ORTAK OLUYORUZ

Hizmet-İş Sendikası Genel Başkan Yardımcısı İdris Ersoy, şunları söyledi: “Bugün işçi kardeşlerimizin ekonomik kazanımlarının artırılması için yapılan ek protokoldür. Sevincinizi ve mutluluğunuzu paylaşmak için bir aradayız. Burada şehrin huzur ve refahı için çalışan, daha müreffeh bir şehir inşa etmek için çalışan çok değerli belediye başkanımızı ve değerli dostlarını görüyorum. İşçi kardeşlerimizin bu kent için çalıştığını görüyorum. Bizim inancımızda insanların yaptıklarının karşılığını aldıklarına dair bir anlayış vardır. Bunun için her zaman birlikte çabalıyoruz. Emek olmadan ekmek olmayacağını biliyoruz. Hiç kimseye ayrımcılık yapmadan, her bir üyemizi kutsal sayarak çalıştık ve çalışmaya devam ediyoruz. Her krizde yanımızda olan, yol arkadaşı olmaktan onur duyduğum Önder Tahir Büyükakın’a teşekkür ediyorum. Protokolün şehrimize ve işçilerimize hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

 

İYİ Kİ VARSINIZ BAŞKANIM TAHİR

Hizmet-İş Kocaeli Şube Lideri Muharrem Subaşı, “Burada olmamızın nedeni çalışan arkadaşlarımızın gelecekte daha iyi bir yaşam sürmesidir. İmzaladığımız ek protokolün anlamı büyük. Bu sonuca ulaşmamızda emeği geçenlere, özellikle liderimiz Tahir Büyükakın’a ve çalışma arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. Ek protokolümüzün bir diğer anlamı da uzlaşma kültürünün sadece laftan ibaret olmadığının, karşılıklı adımlar atarak aynı noktada buluştuğumuzun göstergesi olmasıdır. Biz bu birliği hem işveren hem de sendika olarak ortaya koyduk. Bu anlaşmanın daha iyi protokoller için bir emsal oluşturmasını istiyorum. Şehrimize hayırlı ve uğurlu olmasını diliyorum. “Sen burada olduğun sürece liderim Tahir diyorum” dedi.

 

ARKA PLANDA FARKLILIKLAR OLACAK

Protokolle matrahın 2023 fiyatlarına ayarlanmasının ardından tüm yevmiye ve sosyal haklara zam yapıldı. Geriye dönük farklar da protokolün imza tarihi olan bugün (15 Şubat Perşembe) itibarıyla ödenecek. Çalışanlar, 1 Ocak 2024 tarihinden itibaren geçerli olacak zammı davul ve zurna eşliğinde halaylarla kutladılar. Sözleşme kapsamındaki tüm çalışanlara aile ödeneği adı altında her ay 1.729,45 TL ödeme yapılacak. Böylece yapılan anlaşmayla Büyükşehir Belediyesi’ndeki en düşük net fiyat 35 bin 040 TL oldu.

 

EN DÜŞÜK GÜNLÜK FİYATI 1.130 TL OLDU

Büyükşehir, İSU ve Belde AŞ’de çalışan çalışanları ilgilendiren toplu sözleşmede işçilerin en düşük günlük ücreti 640 TL’den 1.130 TL’ye çıkarıldı. Bu artışa ek olarak 92 TL olan yemek fiyatı da 157 TL’ye çıkarıldı. 50 TL olan yol fiyatı 80 TL oldu.

 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

kayapinar-haber.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu