Haber

Cenk Tosun: Gittiğimiz her pozisyonda gol yedik diyebilirim

“Sözleşme şu anda arka planda”

“Tarihte böyle maçlar var”

“Fenerbahçe’ye veremezdim”

“Böyle bir jest yapmaları hoşuma gitti”

“Arda hayatımda gördüğüm en yetenekli futbolcu”

MUSTAFA AKIN/ İSTANBUL,- Spor Toto Üstün Lig’in 27. haftasında Beşiktaş, deplasmanda Fenerbahçe’yi 4-2 mağlup etti. Karşılaşmanın ardından siyah beyazlı grubun deneyimli file bekçisi Cenk Tosun, basına açıklamalarda bulundu.

Uzun süre Fenerbahçe deplasmanında 10 kişilik oynamanın kolay olmadığına değinen Cenk Tosun, “Zor bir maçtı. Takım arkadaşlarımı tebrik ediyorum. Burada 10 kişilik oynamak kolay değil. Ancak kenetlendik, kenetlendik. İyi defans yaptık.Hücumda pek şansımızın olmayacağını biliyorduk ama onları da değerlendirmemiz gerekiyordu.O kadarını yaptık.Gittiğimiz her pozisyonda gol yedik diyebilirim.Düzgün oynadık.Oynaması kolay değil. 10 kişi 45, 50 dakika. Çok koştuk ama sonucu aldık. İkinci penaltı da kaçtı, Allah’ın bir işareti gibi bir şeydi. Maç oraya döndü. Ondan sonra yanaşmaya başladı. 1-1’i bulduğumuzda bir birlik beraberlik ortamı oluştu. Bu maçı çevireceğimiz için birlik olduk” dedi.

Attığı gollerin ardından sözleşmesinin otomatik olarak uzatıldığı hatırlatılan Cenk Tosun, “Sözleşmem uzatıldı. Ceyhun abi veya liderle görüşün. Yeni sözleşmeden çok bahsetmek istemiyorum. İstiyorum” dedi. Bu yılı Beşiktaş ile en üst sıralarda bitirmek istiyorum. Aklımda sadece onu istiyorum. Bunu gollerimle ve güzel oyunumla göstermek istiyorum. Şu anda kontrat arka planda.” “Tarihte böyle maçlar var” Siyah beyazlıların daha önce Kadıköy’de kazandığını hatırlatan Cenk Tosun, “Beşiktaş’ta oynuyorsanız. Hep böyle bir skor düşünürsünüz. Çünkü tarihte böyle maçlar var. 10 kişi kalıp 4 gol yediğimiz maçlarda bugün de öyle bir şey oldu. 10 kişiyken bile birlik olduk ve maçı çevireceğimize inandık.O 2019’da Fenerbahçe’ye ilk golünü attığını belirten Cenk Tosun Futbol kariyerinin bundan dolayı çok keyifli olduğunu söyleyen tecrübeli golcü, “Geçen sene bir istatistik okumuştum. 29-30 farklı takıma gol attım. Fenerbahçe’ye tek başıma gol atamazdım. Böyle şanssızlığım oldu. Bugün maçtan önce kendime bir söz verdim. Tanrıya şükür, tuttu. Burada 2 gol atmak gerçekten çok iyi. Çok güzeldi. 3 puan almak da beni mutlu etti” dedi. “BÖYLE BİR MÜCEVHER YAPMALARINI BEN DE SEVİYORUM” Fenerbahçe taraftarının maçtan çıkarken alkışlarının hatırlatılması üzerine Cenk, “Onlara da teşekkür ediyorum. Dediğim gibi, bugün elimden gelenin en iyisini yaptım. İyiydi. Sanırım bir maç oynadım. Bana alkışlarla cevap verdiler. Ben de onları alkışladım. Fenerbahçe büyük bir camia. Önemli bir rol oynayan Redmond’a bir parantez daha açan Cenk Tosun, şu sözleri kullandı: “Redmond ile uyumum çok iyi. O zaten benim yakın arkadaşlarımdan biri. 10 oyuncuyla oyuna girmesi bizim lehimize oldu çünkü hızlıydı. Yapabileceği tüm skorları 45 dakikada yaptı. 3 asist yaptı ve 1 gol kaydetti. ARDA HAYATIMDA GÖRDÜĞÜM EN YETENEKLİ FUTBOL” Karşılaşmada penaltı pozisyonlarını değerlendiren Cenk Tosun sözlerini şöyle tamamladı:

“İlk penaltı noktasında Arda’ya gittim. Gördüğüm kadarıyla penaltı değildi. Evet temas oldu ama Arda’nın temastan önce pes ettiğini gördüm. Kesinlikle öyle düşünmüyorum. Arda bunu bilinçli olarak yaptı.Arda gerçekten temiz bir çocuk.Hayatımda gördüğüm en yetenekli adam.Futbolcu diyebilirim.Milli grupta izlediğim kadarıyla itiraza gerek yok. 2. penaltı Yüzde yüz gerçek karar Arda ‘Ayağım ayağıma vuruyor’ dedi. Ben tam tersini gördüm, oğlum nasıl ateş ediyor dedim, artık bir şey demedim. Ona inandım. Pistteki durumu izlediğimde ortada kaldım diyebilirim. Temas var ama Arda da biraz erken bıraktı. O yüzden bir şey söyleyemem.”

haberdulkadiroglu.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

-
Başa dön tuşu