Ekonomi

ABD Premarket: FOMC kararı, Qualcomm, CVS Health kazanç raporları

Investing.com – Yatırımcılar Fed’in faiz oranlarıyla ilgili kararını beklerken hisse senetleri Salı günü düştü, ancak kaybettikleri tabanın bir kısmını geri kazandı.

Pek çok piyasa gözlemcisi yarın Fed’den çeyrek puanlık bir artış bekliyor. beklerken insanların ilgilendiği bahisler, yönlendirme rehberi. Vadeli işlem tacirlerinin yarısından fazlası, Fed’in Haziran’daki bir sonraki toplantısında faiz artırımlarını durdurmasını ve şimdiye kadarki sıkılaştırma adımlarının etkisini gözden geçirmesini bekliyor.

Bölgesel bankacılık sektöründeki zayıflık, Fed’in dikkate alacağı başka bir faktördür. PacWest Bancorp Bölgesel bankaların hisseleri baskı altında ve yatırımcılar daha fazla kredi sıkılaştırmasından endişe ediyor. Hızla yükselen faiz oranları bankaları sıkıştırmakta, bu da bilançolarındaki varlıkların değer kaybetmesine neden olmaktadır.

Borç tavanı son tarihine ilişkin endişeler de Salı günü hisse senetleri üzerinde baskı oluşturdu.

Hazine Bakanı Janet Yellen Tavanın yükseltilmemesi veya askıya alınmaması durumunda hükümetin yükümlülüklerini 1 Haziran’a kadar ödeme imkanlarının tükenebileceğini söyledi. Ancak Capitol Hill’deki milletvekilleri bir çıkmazda ve Cumhuriyetçiler, limiti yükseltmek için büyük harcama kesintileri çağrısında bulunuyor. Demokratlar, sınırın koşulsuz olarak yükseltilmesi gerektiğini söylüyor.

Yatırımcılar da bir diğer değerli ekonomik gösterge olan Cuma günü açıklanacak. istihdam raporu onu da sabırsızlıkla bekliyorum Analistler, ekonominin Nisan ayında bir önceki aya göre daha düşük olan 179.000 iş yaratmasını bekliyor.

Bugün piyasaları etkileyebilecek üç gelişme:

1. FOMC kararı

federal, Federal Açık Piyasa Komitesi Yine karar günü. Karar TSİ 21.00’de açıklanacak ve Başkan Jerome Powellkatılacak basın toplantısı21.30’da başlayacak.

2. Qualcomm kar raporu

çip yapıcı Qualcomm Anonim Şirketi9.09 milyar $’lık gelir üzerinden 2.15 $’lık hisse başına fayda bildirmesi bekleniyor.

3. CVS Sağlık kar raporu

sağlık şirketi CVS Sağlık A.Ş.80.9 milyar $ gelir üzerinden hisse başına 2.10 $ kâr paylaşabilir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu