Haber

Yaşlı adamı rehin alıp dövdüler, kulağını kesmekle tehdit ettiler ve o anları böyle kaydettiler

Yaşlı adamı rehin alıp dövdüler, kulağını kesmekle tehdit ettiler ve o anları böyle kaydettiler

Yaşlı adamın saatlerce dövdüğünü utanmadan kaydettiler.

“Kulaklarını kesmekle” tehdit eden kişiler hakkında 20 yıl hapis istemiyle dava açıldı.

BURSA – Bursa’da zorla gözaltına aldıkları yaşlı adamı saatlerce dövüp tokatlayan kişiler, bu anları cep telefonlarıyla kaydetti. ‘Kulaklarını kesmekle’ tehdit eden kişiler hakkında 20’şer yıl hapis istemiyle dava açıldı.

İnanılmaz olay Bursa’da yaşandı. Bursa’da inşaat ustası olarak çalışan Cengiz B. (54), geçtiğimiz aylarda MK ve ADÜ’nün işlettiği bir şirketten araç kiraladı. Aracı teslim eden Cengiz B. ile MK arasında ‘kaza yaptınız’ iddiasıyla ADÜ arasında çıkan tartışma, husumete dönüştü. MK ve ADÜ, ortak arkadaşları YEK’ten Cengiz B. ile görüşme ayarlamasını istedi. YEK ve arkadaşı MV, Cengiz B.’yi iş bahanesiyle aradı. Kendi ofisinde görüşmek istediğini söyleyen YEK, Cengiz B. ile otomobile yöneldi. Bu sırada ellerinde bıçakla bekleyen MK ve ADÜ, Cengiz B.’yi zorla otomobile bindirerek ofislerine götürdü. .

Bayılıncaya kadar dövdüler ve cebindeki parayı zorla aldılar.

MK ve ADÜ, iş yerlerine getirdikleri Cengiz B.’yi kulağını kesmekle tehdit ederek darp etti. MK ve ADÜ, Cengiz B.’nin burnunu ve gözlerini havluyla kapatıp ağzına su doldururken, MV o anları cep telefonuyla kaydetti. Cengiz B.’ye müzik çalarak bir süre tekme ve tokat atan MK ve ADÜ, Cengiz B.’nin cebindeki 1.300 lirayı da gasp etti. İşkenceye daha fazla dayanamayan Cengiz B., bir süre sonra baygınlık geçirdi.

Maske taktılar ve fotoğraf çektiler.

Kısa bir aradan sonra Cengiz B.’nin aklı başına geldi. MK ve ADÜ, maske takarken dövdükleri Cengiz B. ile fotoğraf çektirdi. Saatlerce eziyet ettikleri Cengiz B.’ye tatlı yediren, çay ve su içiren çift, ‘Bize 25 bin lira getireceksin. Cengiz B.’yi, “Aksi takdirde bu görüntüleri sosyal medyada yayınlayacağız” diyerek tehdit etti. Cengiz B.’ye evine gitmek için taksi çağıran MK ve ADÜ, bedelini ödeyerek evine gönderdi.

Polis merkezine giderek şikayetçi oldu.

Taksiyle evine gitmeyen Cengiz B., polis merkezine giderek zanlılardan şikayetçi oldu. Operasyonu başlatan polis, MK, ADU, YEK ve MV’yi gözaltına aldı. Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen zanlılardan MK, ADU ve MV tutuklandı, YEK ise serbest bırakıldı. Sanıklar, Bursa 8. Ağır Ceza Mahkemesi’nde ‘cebir, tehdit veya kandırma yoluyla kişi hürriyetinden yoksun bırakma’, ‘gece birden fazla kişi tarafından tabancayla yağmalama’, ‘özel hayatın gizliliğini ihlal’ suçlarından 20 yıla kadar hapis cezasına çarptırıldı. ve şantaj’. dava açıldı.

“Dayaktan ayağımı tutamıyorum”

Duruşması başlayan sanıklar, hakim karşısına çıktı. Sanık, müşteki ve tarafların avukatlarının hazır bulunduğu duruşmada mağdur olarak ifade veren Cengiz B., “En çok MK beni dövdü. Beni çok yaraladı. Aldığı darbeler sonucunda Aldım, neredeyse ayağımı tutamıyorum. Yürümekte zorlanıyorum. En çok MK’den şikayetçiyim.”

“Tatlıya bağladık ve vedalaştık”

Duruşmada savunma yapan MK, şirketlerinden araç kiralayan Cengiz B. ile tartıştıklarını belirterek, “Bana hakaret ve küfür etti. Telaffuzunu eşim ve çocuklarım da duydu. Duydum” dedi. Ona kötü davranma. Olayın olduğu akşam halka açık bir yere geldik. “Çay ikram ettim. Hatta taksi çağırıp cebindeki parayı verip öpüştük. Ama gidip polise şikayette bulundu. Biz gasp edilecek insanlar değiliz. Suçlamayı kabul etmiyorum” dedi.

vize-haber.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu