Haber

İyi Partili Ethem Baykal: Atom bombası gibi belgelerimiz var

14 Mayıs ve 28 Mayıs seçimlerinden yenilgiyle çıkan Millet İttifakı’nın ikinci büyük ortağı İyi Parti’de taşlar yerinden oynuyor.

Tek aday olarak girdiği Alâ Parti Kongresi’nde yeniden genel başkan seçilen Başkan Meral Akşener’in parti içindeki muhalefete yönelik başlattığı operasyon ortalığın fitilini ateşledi.

Geçen hafta ortasında Protesto Partisi’nin kurucularından 6’sı kesin ihraç talebiyle disiplin kuruluna sevk edildi.

6 ismin dışa aktarımı talep edildi

Meral Akşener imzasıyla Ethem Baykal, Sevinç Gümüş, Tamer Kayaalp, Musa Ertugan, Günay Kodaz ve İsmet Koçak’ın partiden ihraç edilmeleri istendi.

İhraç edilecek isimler teker teker tepkilerini dile getirirken, gündemin nabzını tutan Ensonhaber’in canlı yayınında dikkat çeken bir yayın gerçekleşti.

Baykal ve Koçak Ensonhaber’e konuk oldu

Görevden alınmaları istenen Ethem Baykal ve İsmet Koçak, Gündem Özel programına konuk oldu.

“Atomik belge boyutunda belgelerimiz var”

İyi Parti’de yaşananlarla ilgili gürültülü açıklamalarda bulunan iki isim, ellerinde İyi Parti’de atom bombası oluşturabilecek belgeler olduğunu söyledi.

İyi Parti’nin başarısızlık nedenlerini sıraladı

Dikkat çekici açıklamalarda bulunan Ethem Baykal, şunları söyledi:

Kongrede “Defolun” gibi sözler kullanıldı ve bir ve aynı sayıda geri dönüyoruz. Çoğalmak yerine küçülmeye gittik. Elimizde belgeler var, bazılarına kelepçe takacağımız günleri göreceğiz. İşlem sonunda elimizdeki atom bombası bilgisini kullanacağız. Birincisi lider eksikliği, ikincisi FETÖ sızıntıları, üçüncüsü HDP ile işbirliği ve son olarak da kara parayla partide çalışmak.

“Bu çalışmalarla bireylerin gelişmesine yardımcı oluyorduk”

İhraç edilmesi istenen bir diğer isim de İsmet Koçak yaptığı konuşmada şunları söyledi:

Ön seçimlerde yapılan hatalara itiraz ettiğimiz için böyle bir karar alındı. Eleştiriyorsan bu partiye yardım edemezsin, ben partimi büyütmek istemiyorum demektir. Bu noktada milletvekili adayı seçiminde gösterilen özensizlik, genel liderin partiyi büyütme gibi bir niyetinin olmadığını göstermiştir. Amacımız demokratik, kurumsal bir parti kurmaktı. Gecemizi gündüzümüze kattık, vilayeti, vilayeti, sokağı gezdik. Bu çalışmalarla insanların büyümesine yardımcı olduğumuzu fark ettik. Partimize bir gün bile üye olmayanlar, listelerin açıklanmasından bir gün önce üye olabilecekleri yerlerden aday gösterilerek seçime gidildi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

-
Başa dön tuşu