Haber

MİT’ten MOSSAD’a operasyon! Bilgi satan 7 kişi yakalandı

MİT, MOSSAD casuslarına izin vermez…

Yabancı istihbarat örgütlerinin faaliyetlerine ilişkin çalışmalar Milli İstihbarat Teşkilatı ile İstanbul İl Emniyet Müdürlüğü İstihbarat Şube Müdürlüğü ve Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü’nün ortak çalışmasıyla devam ediyor.

Çalışma kapsamında İsrail istihbarat servisinin temas halinde olduğu özel dedektifler aracılığıyla biyografik bilgi toplama, keşif, soruşturma, fotoğraf-video belgeleme, canlı gözetleme ve takip cihazları yerleştirme gibi faaliyetler yürüttüğü belirlendi. amaçları için.

9 kişinin MOSSAD’a bilgi sattığı belirlendi

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma kapsamında 9 şüphelinin de elde ettikleri bilgileri özel dedektifler aracılığıyla MOSSAD’a sattıkları belirlendi.

Ekipler vakit kaybetmeden harekete geçti.

7 kişi gözaltına alındı

İstanbul İl Emniyet Müdürlüğü İstihbarat Şube Müdürlüğü ve Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü, İstanbul ve İzmir’de eş zamanlı düzenlenen operasyonda MOSSAD’a dolaylı yoldan bilgi sattığı tespit edilen 7 kişiyi gözaltına aldı.

68 kişi daha yakalandı

MİT, Aralık 2022’de MOSSAD’ın özel dedektifleri ve taktik elemanlarına operasyon düzenlemiş, yakalanan 68 kişi hakkında ise işlem yürütülmüştü.

Türkiye’nin bu konudaki çalışmaları küresel çapta ses getirdi.

“Bu sadece ilk adımdı”

MİT’in 97. kuruluş yıl dönümü kutlamalarında konuşan Erdoğan, konuya ilişkin son olarak şunları söyledi: “Türkiye’nin Gazze’deki katliamlar başta olmak üzere bölgesel meselelerdeki tutumu birilerini rahatsız ediyor. İsrail’in ülkemizdeki ajanlarını ortaya çıkaran Milli İstihbarat Teşkilatımız onları şaşırttı. Bu sadece ilk adımdı. Siz henüz Türkiye’yi tanımadınız. “ifadelerini kullandı ve yeni operasyonun sinyallerini verdi.

taskenthaber.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu