Teknoloji

TÜBİTAK öğrencilerine 200.000 TL ödüllü yarışma

TEKNOFEST Havacılık, Uzay ve Teknoloji FestivaliTÜBİTAK tarafından düzenlenen Verimlilik Mücadelesi Elektrikli Araç Yarışları Başvurular devam ediyor. Yurt içi ve yurt dışında öğrenim gören tüm üniversite öğrencilerinin (lisans, yüksek lisans, doktora) yanı sıra bu yıl lise öğrencilerinin de katılımına açık olan yarışa başvurular yapılabilecek. 20 Şubat’a kadarYapılabilir.

Yarışma, otomotiv sektöründe alternatif ve saf güç kaynaklarının kullanımının yaygınlaştırılmasını ve araç teknolojilerinde alternatif güçlerin kullanımı konusunda kamuoyunun dikkatini çekerek farkındalık yaratmayı amaçlıyor. Elektromobil (aküyle çalışan elektrikli araç) ve hidromobil İki kategoride düzenlenmiştir: (hidrojenle çalışan elektrikli araç). Her iki kategoride de birincileri 200.000 TL, ikincileri 150.000 TL, üçüncüleri ise 120.000 TL’lik büyük ödüller bekliyor.

Tasarımından teknik donanımına kadar en verimli araçları üretmenin amaçlandığı yarışmada; Öğrencilerin araç teknolojileri konusunda bilgi ve deneyim kazanmaları hedeflenirken, aynı zamanda konu hakkında araştırma yapma ve dünyadaki gelişmeleri takip etme fırsatı bulmaları da teşvik ediliyor. Geleceğin teknolojileri olan elektrik ve hidrojenle çalışan araçların yerli üretiminin artırılması, katma değeri yüksek ürünler ve aküyle çalışan araçların geliştirilmesi konusunda ülkemizde ve dünyada yoğun Ar-Ge çalışmaları yürütülürken, elektrikli araçların günlük hayatımızda kullanımının daha da yaygınlaşacağını düşünüyoruz. Gücünü, araçta depolanan hidrojeni güce dönüştüren yakıt hücresi sisteminden alan hidrojenle çalışan araçlar, gelecekte kullanımlarını genişletmek için üzerinde çalışılan bir diğer alternatif ve tamamen güçlü araçlardır.

haber-baskil.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu