Haber

CHP’nin 28. Dönem Milletvekili Aday Listesi YSK’ya sunuldu

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP), 14 Mayıs Pazar günü yapılacak 28’inci Milletvekili Genel Seçimi’ne katılacak milletvekili listesini Yüksek Seçim Kurulu’na (YSK) sundu.

CHP Genel Başkan Yardımcıları Muharrem Erkek ve Oğuz Kaan Salıcı ile beraberindeki heyet, aday listesini sunmak için YSK’ye geldi.

Oğuz Kaan Salıcı daha sonra basına yaptığı açıklamada, seçimin partileri, ittifakları ve Türkiye için hayırlı olmasını diledi.

CHP listelerinden seçime giren partilere kaç kontenjan ayrıldığı sorusuna da yanıt veren Salıcı, “Bizim ittifak ettiğimiz partiler doğal olarak bizim listelerimizden bizim logomuzla seçime girecekler. ittifak ettiğimiz partileri listelerimize aldık.Siyasi partilerden Millet İttifakı’nın ortaklığını, birlikte yürüdüğümüzü göstermek, daha güçlü olduğumuzu göstermek için seçimlere birlikte giriyoruz. memnuniyet.” değerlendirmesini yaptı.

GÜZEL Parti ile işbirliği yapan iller ile ilgili soruya da yanıt veren Salıcı, şunları söyledi:

“İYİ Parti ile işbirliği yaptığımız iller var. Dolayısıyla bazı partiler bizimle aynı logo altında Cumhuriyet Halk Partisi çatısı altında koşuyor. Ama İYİ Parti gibi başka bir partimiz var. bağımsız olarak giren ittifak ve bazı seçim çevrelerinde onlarla işbirliği yaparak parlamentoda çoğunluğu sağlayacak bir yapı oluşturmaktır.”

Salıcı, işbirliği yaptıkları illerle ilgili olarak da listeyi yeni verdiklerine işaret ederek, “Dolayısıyla bundan sonra bazı yerlerde işbirliği imkanlarına bakacağız ama şu an itibariyle İYİ ile iş birliği yapıyoruz. Parti 11 ilde.Bunun dışında ikinci tur müzakerelerde işbirliği yaptığımız birkaç il daha var.Dolayısıyla CHP ve İYİ Parti 15-16 il civarında iş birliği yapıyor diyebilirsiniz. .

haber-susehri.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu