Haber

Saldırganların adliyedeki çanta ve kıyafetlerinde ne bulunduğu ortaya çıktı

Saldırganların adliyedeki çanta ve kıyafetlerinde ne bulunduğu kesin olarak ortaya çıktı.

İki teröristin etkisiz hale getirildiği DHKP/C saldırısına ilişkin yeni bilgiler ortaya çıktı.

Saldırganların çantasında ve şahısların üzerinde 48 mermi, çok sayıda plastik kelepçe, biber gazı ve niteliği bilinmeyen cihazlar bulundu.

İSTANBUL – Çağlayan’daki İstanbul Adalet Sarayı önündeki polis kontrol noktasına ateş açan terör örgütü DHKP/C üyesi 2 teröristin yakalandığı, 1 sivilin öldürüldüğü olayla ilgili yeni ayrıntılar elde edildi. ve 3’ü polis 5 kişi yaralandı. Baskınla ilgili eylemin arkasındaki ilişkileri araştıran polis, şimdiye kadar zincirleme operasyonlarda 17 şüpheliyi gözaltına alırken, 48 mermi, çok sayıda plastik kelepçe, biber gazı ve niteliği henüz belirlenemeyen mekanizmanın ele geçirildiği öğrenildi. etkisiz hale getirilen örgüt üyelerinin çantalarından ve şahıslarından.

Edinilen bilgiye göre, saat 11.49 sıralarında İstanbul’un Çağlayan İlçesi’ndeki İstanbul Adalet Sarayı önündeki polis kontrol noktasına silahla ateş açıldı. Olayda, biri kadın 2 saldırgan etkisiz hale getirilirken, 1 sivilin öldüğü, 3’ü polis 5 kişinin de yaralandığı açıklandı.

Çok sayıda mermi, plastik kelepçe, biber gazı ve kimliği belirlenemeyen bir cihaz ele geçirildi.

Saldırıya ilişkin soruşturma kapsamında harekete ilişkin yeni ayrıntılar elde edildi. Hareketin organizasyon kodlarını çözen İstanbul İstihbarat Şubesi ve TEM ekipleri, saldırının arkasındaki temaslıları araştırıyor. Pek çok adrese arka arkaya baskın yapan güvenlik ve istihbarat birimleri, zincirleme operasyonlarda şu ana kadar 17 şüpheliyi gözaltına aldı. Gözaltına alınan şüpheliler sorgulanmak üzere TEM Şubesi’ne götürülürken, etkisiz hale getirilen örgüt mensuplarına ait çanta ve kıyafetlerin bulunduğu ortaya çıktı. Örgüt mensuplarından 48 mermi, çok sayıda plastik kelepçe, biber gazı ve niteliği bilinmeyen mekanizma ele geçirildiği öğrenildi.

Olay yerine metrobüsle gittiler.

Metrobüsle adliyenin bulunduğu bölgeye geldikleri öğrenilen teröristlerin, 48 tabanca mermisi, çok sayıda plastik kelepçe, biber gazı ve mahiyeti henüz belirlenemeyen mekanizmayla ele geçirildiği öğrenildi.

Saldırganlardan Pınar Birkoç isimli kadın teröristin kız kardeşi Necmiye Birkoç’un da aynı örgüt üyeliğinden yargılandığı ve duruşmasının bugün Çağlayan’daki İstanbul Adliyesi’nde görüldüğü anlaşıldı. Her iki teröristin de örgütte aktif olarak faaliyet gösterdiği kaydedildi.

Güvenlik güçleri ile teröristler arasında çıkan çatışmada ölü yakalanan teröristlerden Emrah Yayla’nın, 6 Nisan 2007’de eylem hazırlıkları sırasında patlayıcıyla yakalandığı ve 14 yıl hapis cezasına çarptırıldığı belirlendi. duruşma. Cezasını çeken Yayla’nın 19 Şubat 2021’de serbest bırakıldığı öğrenilirken, Pınar Birkoç’un 2 Kasım 2023’te DHKP/C’ye yönelik operasyonda gözaltına alındığı ve polisten geçtiği bildirildi. Bundan önce birçok kez soruşturma yapıldı. Birkoç’un “terör örgütü üyeliği” suçlamasıyla cezaevine konulduğu ve daha sonra serbest bırakıldığı iddia edildi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

-
Başa dön tuşu