Haber

HDP ve YSP’den “Özeleştiri ve yeni bir başlangıç” mesajı

Halkların Demokratik Partisi (HDP) ile Yeşil Sol Parti (YSP), 14 Mayıs Cumhurbaşkanlığı ve Milletvekilliği seçimlerinin sonuçları ve ikinci seçimde izlenecek yola ilişkin ortak açıklama yaptı. cumhurbaşkanlığı seçimleri turu.

HDP Merkez Yürütme Kurulu ile Yeşil Sol Parti Merkez Koordinasyon’un 16 Mayıs’taki ortak toplantısının ardından yapılan değerlendirmeler, “Faşizmi ikinci turda yenmek bizim en büyük özeleştirimiz olacaktır” başlıklı açıklamayla kamuoyuna duyuruldu.

Açıklamada, YSP’nin “tüm baskılara ve kumpaslara rağmen” Türkiye’nin üçüncü büyük temsilciliğine ulaşma başarısının son derece değerli olduğu belirtilerek, “Ancak istediğimiz ve istediğimiz sonuçlara ulaşamadığımız da aşikardır.” Şartlar ne olursa olsun daha güçlü örgütlenebilir, daha büyük kazanabiliriz” diye konuştu.

Ders öğrenme ve yeni başlangıç ​​mesajı

Partinin özeleştiri geleneğinden geldiği belirtilen açıklamada, “Ortaya çıkan sonuçların seçim sürecinin ötesinde ilişkileri var ve bu nedenle kapsamlı bir tartışma sürecine ihtiyaç var. 28 Mayıs’tan sonra halkımız, il ve ilçe teşkilatlarımız bu süreçteki hatalarımızdan ders çıkarıp bunun sonucunda yeni bir başlangıç ​​yapmak temelinde, “Birlikte toplantılar yapıp süreci tartışacağız. Tespit edilen eksiklik ve yetersizliklerin gerekçesi ve mazereti olmaksızın hesabı sorulacak ve gereği yerine getirilecektir. Bundan kimsenin şüphesi olmasın.”

Karamsarlığa ve umutsuzluğa kapılmadan mücadeleye devam edilmesi ve sandık başına gidilmesi çağrısında bulunulan açıklamada, “Meclisteki en büyük üçüncü parti olarak, izin vermediğimiz rejimi iktidara getirmeye kararlıyız. birinci tip seçimlerde kazanır ikinci tipte kaybederiz.Önümüzdeki on bir gün içinde bize can ve nefes veren milletimizin kaybedeceğini göreceğiz.Azim ve kararlılıkla yolumuza devam edeceğiz ve mutlaka kazanacağız. .

Açıklama, “Halkımızdan gelecek değerli eleştirilere en büyük özeleştirimiz tek adam rejimini alt etmek olacaktır. Bundan sonraki kritik dönemi de örerek, azimle çalışarak geçireceğiz.

DW/BK,TY

habercigli.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

-
Başa dön tuşu