Haber

İsrail’de aşırı sağcılar Gazze Ateşkesine Karşı Gösteri Düzenledi

İsrail’de aşırı sağ gruplar, abluka altındaki Gazze Şeridi’nde Hamas’la olası ateşkes anlaşmasına karşı çıkmak ve savaşın devamını talep etmek amacıyla İsrail Parlamentosu önünde gösteri düzenledi.

Batı Kudüs’teki İsrail Parlamentosu önünde yaklaşık bin kişilik bir grup toplandı.

İsrail medyası, Savaş Kabinesi’nin Hamas’ın önerdiği ateşkes ve karşılıklı esir değişimi teklifini görüştüğünü bildirdi.

İsrail polisi çevredeki yolları demir bariyerlerle kapattı, güvenlik noktaları oluşturdu ve silahlı kişilerin geçişine izin vermedi.

Hamas ile İsrail arasında Gazze’de ateşkes ve karşılıklı esir değişimini öngören anlaşmaya karşı çıkan göstericiler, “Hamas’a yalnızca askeri baskı esir getirebilir”, “Netanyahu biz seninleyiz, git kazan”, “Hamas’a yalnızca askeri baskıyla tutuklu getirilebilir”, “Netanyahu biz seninleyiz, git kazan”, “Hamas’a yalnızca askeri baskıyla tutuklu getirilebilir” yazılı pankartlar taşıdı. Hamas’a yakıt yok”. , İsrail ordusunun Gazze’deki toprak işgali sırasında hayatını kaybeden askerlerin posterlerini, İsrail bayraklarını ve fotoğraflarını taşıdı.

Tel Aviv’deki Gazze’deki İsrailli mahkumların akrabaları

Öte yandan İsrail basınında yer alan haberlere göre, Gazze Şeridi’ndeki İsrailli tutukluların onlarca akrabası ve destekçisinden oluşan bir grup, başkent Tel Aviv’de toplanarak hükümeti Gazze’de ateşkes ve karşılıklı esir değişimi anlaşması için çaba göstermeye davet etti.

Göstericiler, Gazze’deki İsrailli esirlerin fotoğraflarının yanı sıra “Zaman daralıyor” yazılı pankartlar taşıdı.

Hamas’ın elinde 136 İsrailli esir ve kalıntılarının bulunduğu, bunların bir kısmının İsrail saldırılarında hayatını kaybettiği tahmin ediliyor.

Filistinli kaynaklar dün, Hamas’ın Gazze Şeridi’nde her biri 45 gün sürecek üç aşamalı bir esir değişimi ve ateşkes öngören planı kabul ettiğini bildirdi.

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, dün ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken ile Hamas’ın ateşkes teklifiyle ilgili yaptığı görüşme sonrasında Hamas’ın taleplerini kabul etmeyeceklerini ve orduya Gazze’nin güneyindeki Refah kentine saldırı hazırlığı emri verdiklerini söyledi. .

İsrail ordusu, Gazze’nin güneyinde zorla yerinden edilen 1,4 milyon Filistinlinin sığındığı Refah’a hava saldırıları düzenledi.

İsrail’in 7 Ekim’den bu yana Gazze Şeridi’ne düzenlediği saldırılarda en az 12 bini çocuk, 8 bin 190’ı kadın olmak üzere 27 bin 840 Filistinli öldürüldü, 67 bin 317 kişi de yaralandı. Enkaz altında hâlâ binlerce ölü olduğu bildirilirken, sivil altyapı da tahrip edilerek halkın sığındığı hastaneler ve eğitim kurumları hedef alınıyor.

gemerekajans.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu