Haber

Eski Başbakan Navaz Şerif Pakistan’a dönerek ekonomik büyümeyi hedefliyor

Kasım 2019’dan bu yana Londra’da bulunan ve 4 yıl aradan sonra bugün Pakistan’a dönen eski Başbakan Navaz Şerif, “siyasi intikam peşinde olmadığını” ve ülkenin ekonomik büyümesini hedeflediğini belirtti.

Lahor’daki Minar-i Pakistan Meydanı’nda miting düzenleyen Şerif, burada kendisini bekleyen on binlerce destekçiye seslendi.

Helikopterle miting alanına gelen Şerif, yaptığı açıklamada “siyasi intikam peşinde olmadığını” belirterek, ülkenin ekonomik büyümesine yönelik yeni bir yolculuğa çıkıldığını vurguladı.

Destekçilerine asla ihanet etmediğini ve hiçbir fedakarlıktan çekinmediğini belirten Şerif, kendisine ve parti liderlerine “sahte davalar” açıldığını belirtti.

Yağ ve ekmeğe yapılan zamlara dikkat çeken Şerif, “Ben görevdeyken de böyle miydi? Bu nedenle mi görevden alındım?” dedi.

Ülkede artan enflasyona dikkat çeken Şerif, görevdeyken doların 104 rupi olduğunu, şu anda doların 300 rupiye çıktığını söyledi.

Otobanlar ücretsizdir

On binlerce kişinin toplandığı Minar-i Pakistan Meydanı’nda hazırlıklar günler öncesinden başladı.

Günler öncesinden miting alanına gelen yüzlerce kişi burada uyuyup uyanırken, şehir dışından mitinge katılanlar için otoyol geçişleri ücretsiz oldu.

Navaz Şerif Kasım 2019’da Londra’ya gitti

Panama’daki offshore hesaplara ilişkin bilgilerin paylaşıldığı “Panama Belgeleri” skandalında adı geçen Navaz Şerif, 2017 yılında Anayasa Mahkemesi tarafından görevinden alınmıştı.

Hakkındaki gözaltı kararının ardından 10 ay cezaevinde kalan Şerif, sağlık sorunları nedeniyle tedavi görmek üzere Kasım 2019’da 2 ay süreyle serbest bırakıldı.

Yargıtay, tedavi için 8 hafta cezaevinden çıkmasına izin verilen Şerif’in bu sürenin en fazla 4 haftasını yurt dışında geçirebileceğine ve bu sürenin doktorların talebi üzerine uzatılabileceğine karar verdi.

Bu kararın ardından Kasım 2019’da tedavi için İngiltere’ye giden Navaz Şerif, Londra’ya yerleşti.

Aralık 2020’de İslamabad Yüksek Mahkemesi, yolsuzluktan yargılandığı davalara katılmayan eski Başbakan Şerif’i “adaletten kaçan” ilan etti.

Pakistan’a dönmek için aleyhindeki mahkeme kararlarına itiraz eden Şerif, 1990-1993, 1997-1999 ve 2013-2017 dönemlerinde üç kez başbakanlık yaptı.

Navaz Şerif’e 10 Kasım 2022’de diplomatik pasaport verilmiş, hükümet yetkilileri onun ülkeye dönmesi için yasal zeminin hazırlandığını belirtmişti.

haberkeskin.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

-
Başa dön tuşu