Ekonomi

Ören’de üreticilere 100 bin itri bitkisi dağıtıldı

Muğla İl Tarım Müdürlüğü, Muğla’nın üretici kadınlarını Milas Ören mahallesinde, depremzedelerin yardımı için seferber olan vatandaşları ve Muğla’ya yerleşen depremzede ailelerini bir araya getirdi.

Milas İlçesi Ören Mahallesi’nde tüm hayırsever vatandaşların katkılarıyla 3 milyon 800 bin liraya inşa edilen İl Tarım ve Orman Müdürlüğü’nün ek hizmet binasında gerçekleştirilen programda 100 bin şifalı bitki ve 5 bin meyve fidanları dağıtıldı. Depremde hayatını kaybeden vatandaşlar anısına Ören’deki ek hizmet binasının bahçesine ölümsüz ağaç ‘zeytin’ fidanları dikildi.

1999 depreminden sonra geldiği Milas’ta çiftçilik yaptı.

1999 Marmara depremi sonrası Milas’a gelen ve Milas’a yerleşip çiftçiliğe başlayan Esra Kuray, kadın üreticiler adına yaptığı konuşmada, “Ben 1999 depremini Gölcük İzmit’te yaşayıp yerleşenlerdenim. Ailemle birlikte Ören’de bu işi yapabileceğimi hiç düşünmemiştim çünkü ilgi alanım değildi. Ama biz bu işe küçük bahçe fidanları dikip meyve yetiştirerek başladık” dedi.

Muğla İl Tarım ve Orman Müdürü Barış Saylak, Milas’ın Muğla’nın kuzeyindeki en önemli üretim aksı olduğunu belirterek, ilk günden itibaren kuzeyde Milas, güneyde Seydikemer üretim aksına odaklanarak bir yatırım hamlesi başlattıklarını söyledi. göreve geldiler.

Saylak, tarımsal üretimin önce pandemi, ardından orman yangınları ve Rusya-Ukrayna savaşıyla sekteye uğradığı zor günlerden geçtiğini belirtti. İl Tarım ve Orman Müdürü Barış Saylak, “Burası 1475 metrekarelik bir alan. Ören halkı burayı biliyor. Burası ıssız bir yerdi. Bir mahalleli hemşerimizin tavuk kümesiydi. Ören bu bina yıkılmak üzere bir binaydı Önümüzdeki süreç küresel bir iklim felaketi Bu küresel iklim felaketinin ülkemize ve dünyamıza getirdiği bir felakettir bunda sevinilecek bir şey yok. Biz üretmedikçe, bu küresel iklim felaketi var oldukça, tarımın ve üretimin değeri hiçbir zaman geri planda kalmayacak.Üretmek zorundayız.Mayıs-Haziran aylarında sele neden olan şiddetli yağışlarla karşı karşıya kalabiliriz” bahar yağmurları yağmaz. Bunları göz önünde bulundurarak bir damla suyu, bir lokma domatesi, bir elmayı israf etmeyelim” dedi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

-
Başa dön tuşu