Haber

Hatay’da Depremzedelerden Arama Kurtarma Çalışmalarının Bitirilmemesi Çağrısı: “Bir Canlıyı Bile Ölüme Bırakmamalıyız”

Hatay2015 yılında Mustafa Kemal Üniversitesi Hastanesi önüne gelen depremzede doktorlardan oluşan bir grup, kentte arama kurtarma çalışmalarının yavaşladığını ve bazı yerlerde sonlandırıldığını belirterek, “Arama kurtarma çalışmaları yapılmalı” açıklaması yaptı. İnsanı, hatta canlıyı bile ölüme terk etmemeliyiz.”

Kahramanmaraş Hatay’da bir grup depremzede, bugün Mustafa Kemal Üniversitesi Hastanesi Acil Polikliniği önünde, merkezde meydana gelen ve 10 ilde yıkıma neden olan depremin 10’un üzerinde olması nedeniyle arama kurtarma çalışmalarının durdurulacağı iddiasıyla bugün açıklama yaptı. güç. Açıklamada şunlar kaydedildi:

“Sahayı dolaştığımızda çalışmaların inanılmaz yavaşladığını ve bazı yerlerde durdurulduğunu görüyoruz. Tıp doktorları olarak enkazdan 9. günde kurtarılan ve hayati fonksiyonlarının bozulduğu görülen insanlarla karşılaştık. Muayene sırasında çok az etkilenir.Deprem en ağırını enkaz altında kalanlardır.Bir çocuk,bir insan “Hayat dünyadaki bütün canlılardan daha kıymetlidir. Hala kurtarılmayı bekleyen insanlar var. Tüm tıbbi bilgimizle diyoruz ki, beyin sarsıntısından sonraki 4. haftaya kadar yaşam üçgeninde yaşam fonksiyonları devam edebilir. Arama kurtarma faaliyetlerine devam edilmelidir. Bir insanı, bir canlıyı bile ölü bırakmamalıyız.”

Kaynak: ANKA / Güncel

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu