Teknoloji

2050’de Dünya: Uzatacağız ve uzaylılarla iletişim kuracağız

ensonhaber.com

İnsanlığın uzun yıllardır çekindiği yapay zeka alanındaki gelişmeler günümüzde hem Hollywood filmleriyle hem de çeşitli yazılarla hız kazandı.

Yapay zekanın insanları işsiz bırakacağına dair yaygın kanı bir yana bırakılırsa, durum uzmanlar için daha da kötü olabilir.

“Şu anda yapay zeka çılgınlığının zirvesindeyiz”

Küresel reklam ajansı DDB EMEA’nın baş strateji sorumlusu George Stakhov şunları söyledi:

“İnsanlar yeni teknolojilerin etkisini kısa vadede abartma ve uzun vadede hafife alma eğiliminde. Bu Amara Yasası olarak bilinir. Şu anda AI çılgınlığının zirvesindeyiz ve insanlar GPT-4’ün önümüzdeki birkaç yıl içinde beyaz yakalı işleri yok edeceği konusunda paniğe kapılıyor. Bu biraz abartı. benziyor.”

Yapay zeka insanlığı köleleştirebilir

Ancak Stakhov, 2050 yılına kadar yapay zekanın dünyayı yeniden şekillendireceği konusunda uyardı, “Yapay zekayı kontrol edenlerin büyük güç elde edeceğine ve nüfusun yüzde 99’unun haklarından mahrum bırakılacağına dair karanlık bir varsayım var. Buna göre, “Yapay zeka efendileri” yapay zeka efendileri dünyanın verilerini kontrol edecek ve geri kalanımızı köleleri haline getirecek. “söz konusu.

Vücuda çip takılması yaygınlaşacak

Birleşik Krallık’ta bir iletişim danışmanlığı şirketi olan Gallium Ventures’ın kurucusu Heather Delaney, 2050 yılına kadar insanların vücutlarına genellikle çip yerleştirileceğini söyledi. Buna göre çipler, vücudun içindeki koşulları izleyecek ve insanların hücreleriyle iletişim halinde olmalarını sağlayacak.

Delaney ifadesini verdi.

Yapay zeka sayesinde insanlar öldükten sonra da yaşayabiliyor

Ravensbourne Üniversitesi İşletme ve Bilgisayar Bölümü Başkanı Dr. Ajaz Ali, gelecekte ölen insanlar “Gerçekten mi”Ölmemiş olabileceğini söyledi.

Dr. Ali konuyla ilgili şu cümleleri kurdu:

“Yapay zekayı dijital teknolojiler ve hareket yakalama araçlarıyla birleştirerek bilincimiz, bilgimiz ve deneyimimiz dijital ikizlerimize aktarılacak. ChatGPT ve Bard’dan çok daha gelişmiş olacak NLP tabanlı araçlar kullanılarak, insanlar bu dijital ikizlerle gerçek zamanlı olarak etkileşime geçebilecek ve onların bilgi ve fikirlerinden yararlanabilecek. İnsanlar bu şekilde, zaten ölmüş olan ancak dijital ikiz formunda var olan akrabalarıyla etkileşime devam edebilirler.”

“TV ve sinema şirketleri yapay zekayı kullanmaya başlayacak”

İngiliz teknoloji girişimi ARK Immersive’in CEO’su Matt Littler, 2050 yılına kadar insanların kendi isteklerine göre kişiselleştirilmiş ve yapay zeka tarafından üretilmiş farklı dizi ve filmleri izleyebileceğini söyledi.

Littler dedi ki:

“TV ve film şirketleri yapay zekayı kullanmaya başlayacak. Yapay zekanın yakında sosyal akışlarımız, bekleme sürelerimiz ve arama geçmişimiz aracılığıyla sevdiğimiz ve etkileşimde bulunduğumuz şeylere dayalı olarak bizim için özel olarak hazırlanmış içerikler üretmeye başlaması olası.”

Akıllar bilgisayarlara yüklenecek

Eski bir Google mühendisi olan Ray Kurzweil, insanların 2025 yılına kadar yapay zeka ile entegre olacağını savundu. Kurzweil, “tekillik”2029’da bir robotun Turing Testini geçeceğini ve 2045 yılına kadar insan beyinlerini makinelere bağlayacağını tahmin ediyor.

Kurzweil, “2029, bir yapay zekanın geçerli bir Turing testinden geçerek insan zekası seviyelerine ulaşacağını tahmin ettiğim tutarlı tarih. Etkin zekamızı artırmak için yarattığımız zeka ile birleşeceğimiz ‘tekillik’ için tarihi 2045 olarak belirledim. milyar kat.”dedi.

Konuşan yapay zeka gözlüğü

GoStudent CEO’su Alexander Nick, reçeteli gözlüklere benzeyen yapay zeka gözlüklerinin yakında her türlü soruya cevap verebileceğini söyledi. Nick şu terimleri kullandı:

“Önümüzdeki on yılda reçeteli gözlük benzeri gözlükler ortaya çıkacak. Bunlar öncelikle reçeteli gözlük kullanıcıları tarafından benimsenecektir. Ancak, bilgisayarlarla bağlantı kurma şeklimiz gelişecek.

Başlangıçta kullanıcıların işlerini yapmak için delikli kartlar kullanmak zorunda kaldıklarını hayal edin. Ardından klavye, fare ve son olarak ses girişi. Bir sonraki seviye vizyon olacak, yani bilgisayarların görmesine izin vermek, insanların görsel bir görüntü hakkında insan benzeri sorular sormasına ve yardıma ihtiyaç duydukları bir şeye işaret etmesine olanak tanıyan ana girdi haline gelecek. “

Uzaylılarla insan teması

California Üniversitesi’nin SETI projesinden (Dünya Dışı Zeka Arayışı) gökbilimci Seth Shostak, 2036 yılına kadar insanlığın uzaylılarla iletişim kurabileceğini öne sürdü.

Amerikan Havacılık ve Uzay Dairesi’ne (NASA) göre, insanların açık havada hayatta kalmasının neredeyse imkansız olduğu Güney Asya, Basra Körfezi ve Kızıldeniz gibi bölgelerde artan nem ve sıcaklık ısı dalgalarına yol açacak.

Bu, 2070 yılına kadar Brezilya ve Çin’in bazı bölgelerini de etkileyecek.

Uzmanlara göre nem düşük olduğunda insan 50 dereceye kadar sıcaklıklarda hayatta kalabiliyor ama yüksek nemde insan yaşayamıyor çünkü terleyerek serinlemenin bir yolu yok.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

-
Başa dön tuşu