İş

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Memurların en düşük maaşı 22 bin lirayı bulacak

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Hacı Bayram Veli Üniversitesi Kongre ve Kültür Merkezi’nde düzenlenen HAK-İŞ Genel Kurulu’nda açıklamalarda bulundu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan açıklama yaptı “Memurların en düşük maaşı 22 bin lirayı bulacak. Ben bu işin temmuz ayında tamamlanması için bakanımıza gerekli talimatı verdim” dedi.söz konusu.

erdoğan “3600 ek gösterge hakkından birinci derecede olan ve şartları taşıyan tüm memurlarımızın faydalanmasını sağlayacağız”açıklama yaptı.

Erdoğan yaptığı açıklamada emeklilere de müjde verdi. Erdoğan, ” En düşük emekli maaşını 7500 liraya, bayram ikramiyesini 2 bin liraya çıkardık. TBMM’nin açılmasıyla 7 bin 500 liranın üzerinde maaş alan emeklilerimizi de sevindireceğiz.”ifadelerini kullandı.

Erdoğan’ın açıklamalarından öne çıkanlar:

HAK İŞ konfederasyonumuzun değerli üyeleri, sizleri en kalbi duygularımla, saygı ve sevgilerimle selamlıyorum. Çalışma arkadaşlarımıza saygı ve sevgilerimi sunuyorum. Genel Kurulun çalışma dünyamız ve milletimiz için hayırlı olmasını dilerim.

“NEREDEN GELDİĞİMİZİ HİÇ UNUTMADIK”

HAK-İŞ temsil ettiği kitlesel prestij ile de bizim sendikamızdır. Kendimizi işçi sınıfı ailesinin üyeleri olarak görüyoruz. Ben gençliğinde İETT’de işçi olarak çalışmış bir kardeşinizim. Şafakla uyanıp, otobüs beklerken, gazete kağıtlarının serildiği bir masada yemek yemesini bilirim. Nereden geldiğimizi unutmadık, geçmişini inkar edenlerden olmadık.

Kurulduğu günden bu yana HAK-İŞ çatısı altında emeği geçen herkese teşekkür ederim. Türkiye’nin bugünlere gelmesinde emeği geçen kardeşlerimizin büyük payı vardır. Türkiye’nin milli gelirini son 21 yılda 236 milyar dolardan 1 trilyon dolara çıkarmışsak, alım gücünde dünyanın 11. büyük ekonomisi olmuşsa, ihracatını 255 milyar dolara çıkarmışsa, her alanda 100 yıllık bir başarıya imza atmış, bunun gizli kahramanları emekçilerimiz ve emekçilerimizdir.Tanrı hepinizi korusun.

Göreve geldiğimizde taban fiyat 124 dolardı. Bugün 440 dolar. 2002 yılında benzinin litre fiyatı 1.5 liraydı. 110 litre asgari ücretle alındı. Bugün asgari ücretle 410 litre benzin alınıyor. Asgari ücret ve diğer ücretlerdeki artış reel olarak satın alma gücünü de artırdı. Bu örnek bile tek başına devletimizin çalışanlarına verdiği önemi göstermektedir.

Türkiye’nin mali kuralları ne olursa olsun çalışanlarımızı enflasyona ezdirmedik. Toplumumuzun her kesiminin yanında olduk. Ülkemizin yaşadığı önemli sorunlara ve ekonomik krizlere rağmen bu hassasiyetimizi koruduk. Covid döneminde halkımızın işini olduğu kadar sağlığını da korumak için çaba sarf ettik.

DEPREMİN MALİYETİ 100 MİLYAR DOLAR

6 Şubat depremlerinin maliyeti 100 milyar doları geçiyor. Depremin 90. gününde enkazı tamamen kaldırdık. 837 bin çadır ve 100 bin konteynerin sarsıntılı bölgeye kurulumunu sağladık.

ASGARİ MEMUR MAAŞI 22 BİN LİRAYI BULACAK

En düşük emekli aylığının üzerinde ücret alan emeklilerin durumlarını iyileştirmek için çalışıyoruz. İnşallah yeni TBMM’nin açılmasıyla birlikte 7 bin 500 liranın üzerinde emekli maaşı alan vatandaşlarımızı sevindireceğiz. En düşük kamu personel ücretini yaklaşık 12 bin liradan 21 bin liranın üzerine çıkardık. Memurlarımız için maaş düzenlemesi var. 2002’de 392 lira olan en düşük memur maaşını yüzde 136’lık reel artışla yaklaşık 12 bin liraya çıkardık. Temmuz ayında bir adım daha atıyoruz. Temmuz ayında en düşük memur maaşını en düşük memur maaşından az olmamak üzere düzenleyeceğiz, en düşük memur maaşı 22 bin lirayı bulacak. 3600 ek gösterge hakkından birinci derecede olan ve kurallara uyan tüm memurlarımızın yararlanmasını sağlayacağız. Memur maaşlarına yapılan zam otomatik olarak emekliliğe yansıyacak. Bu çalışmanın yasal olan Temmuz ayına kadar tamamlanması için Sayın Bakanımıza talimat verdim.”

“BUGÜNE KADAR YAPILAN EN BÜYÜK REFORM”

Genel kurulda konuşan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Alım şu ifadeleri kullandı:

“Kamu personeli ile toplu sözleşmemizi imzamız kurumadan akdettik. Cumhurbaşkanımızın doğrudan katkısıyla kamu çalışanları için en üst düzey sözleşmeye imza atmış olmanın mutluluğunu yaşadığımı belirtmek isterim.

2 yıllık görev süremiz boyunca birçok sorunun analizine katkı sağlamaya çalıştık. Minimum fiyatı hariç tutmak, yaptığımız her şeyden çok daha değerlidir. Şimdiye kadar yapılmış en büyük reformdur. Bunu başarmak bizim için bir onurdu. Yaptığımız birçok düzenleme var. Yapamayacağımız şeyler var. bir nedir? Taşeron personel sıkıntısı var.

Türkiye’de sendikal hareketin gelişimi demokrasiye bir katkıdır. Demokrasi böyle güçlenir. Demokrasi daha katılımcı hale gelir. Yasal düzenlemeler var. Şu anda uygulanabilecek durumdalar. İşçilerimizin sendikalaşmasını artıracak düzenlemeler var; Beyaz Bayrak uygulaması. İşveren işini düzgün yaptığına inanıyorsa ve işçilerin örgütlenmesine saygı gösteriyorsa bunu sembolik olarak ‘Beyaz Bayrak’ ile işaretliyoruz ve o işyeri ayrıcalıklı işyeri oluyor. Patronlarımıza birçok katkı sağlayacak adımları da içermektedir. Ayrıca sosyal güvenlik takviye primleri ile onları desteklemek için adımlar attık.”

tuzluca-haber.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu