Haber

Ukrayna medyası: Lviv’de kritik bir altyapı tesisi vuruldu ve yok edildi

Ukraynayayıncı TSNtelevizyon, Lviv’in askerişehirdeki yöneticilerine atıfta bulunarak kritikBir altyapı tesisizarar gördüğünü söyledi.

Lviv yöneticileri, “Lviv’de kritik bir altyapı tesisi vuruldu. İnsanlar zarar görmedi. Tesiste yangın çıktı. İlgili birimler olay yerinde çalışıyor.” terimleri kullandı. Ancak tesisin türü hakkında herhangi bir açıklama yapılmadı.

Ukrayna basınında bu sabah Lviv’de sirenlerin çaldığı ve hava savunma sistemlerinin çalıştığına dair haberler yer aldı. Ayrıca başkent Kiev ile KhmelnitskayaVe Vinnitskayabölgelerde patlama seslerin duyulduğu kaydedildi. Yerel basında yer alan haberlere göre, Ukrayna topraklarının büyük bir bölümünde hava savunma sistemleri devreye girdi.

Rusya Savunma Bakanlığı henüz Ukrayna’nın bu bölgelerine hava saldırısı düzenlediğini teyit eden bir açıklama yapmadı. Ancak Rus ordusu, Ukrayna kapalı seferlerinin geçen yıl Ekim ayında olduğunu açıklamıştı. Kırım KöprüsüUkrayna’nın düzenlediği saldırıdan bu yana güç, savunma ve askeri yönetimTesislerinin vurulduğu baskınlar düzenler.

haber-camardi.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu