İş

OKA bölgeye 15 yılda 7,2 milyar lira yatırım kazandırdı

Orta Karadeniz Kalkınma Ajansı (OKA) Genel Sekreteri Mehlika Dicle, “OKA bugüne kadar yaklaşık 1.200 projeyle bölgemize 7,2 milyar liralık yatırım kazandırdı.”

OKA Yatırım Destek Ofisleri (YDO); Amasya, Çorum, Samsun ve Tokat illerindeki paydaşlarıyla iş birliği içerisinde, Yatırım Teşvik başta olmak üzere farklı kurum ve kuruluşların sağladığı takviye ve fon kaynakları konusunda danışmanlık vererek programlara uygun proje başvurularının hazırlanmasına da katkı sağlamaktadır. Sistem. Bu kapsamda Samsun Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası (SMMMO) mülkiyetinde; İŞKUR, KOSGEB ve TKDK iş birliğiyle “Teşvik ve Destek Semineri” gerçekleştirildi.

“15 yılda 7,2 milyar liralık yatırım”

Seminerin açılışında konuşan OKA Genel Sekreteri Mehlika Dicle, OKA’nın faaliyet alanları ve bugüne kadar sağladığı takviyeler hakkında bilgi vererek, “OKA, 15 yıldır bölgemizin kalkınması ve rekabet gücünün artırılması için çalışıyor. Bugüne kadar 7,2 milyar lira değerinde 1.200’e yakın projeyle.” “Bölgemize yatırım kazandırılmasını sağladık. Şu ana kadar bölgeye verdiğimiz destekler arasında en öne çıkan sektör imalat sanayidir. Amacımız Samsun’daki imalat sanayi fonksiyonunu öne çıkarmaktır” dedi.

“YDO’larımız kolaylaştırıcı rol üstleniyor”

YDO’ların ücretsiz danışmanlık hizmeti verdiklerini ve kapılarının yatırımcılara her zaman açık olduğunu belirten Dicle, “YDO’larımız aracılığıyla işletmelere ücretsiz danışmanlık hizmeti sunuyoruz. Yatırım Teşvik Belgesi başvuru sürecinde birebir yardım sağlıyoruz. Bu noktada Bu noktada YDO’larımız kolaylaştırıcı bir rol üstleniyor.Geçen yıl bölgede “Sabit yatırım tutarı 661 milyon TL olan 32 yatırım teşvik belgesinin alınmasına vesile olduk” dedi.

“Yeni desteklerimiz olacak”

Yeni açıklanan Teknik Destek Programı hakkında konuşan ve katılımcıları işletmeleri acenteye yönlendirmeye davet eden Mehlika Dicle, “Acente olarak turizm, girişimcilik ve katma değerli üretim alanlarında üç Sonuç Odaklı Program kapsamında faaliyet gösteriyoruz. 1 Mart itibarıyla Teknik Destek Programı aracılığıyla işletmelere destek sağlayacağız. Bu noktada vergi mükelleflerinizi ve kapasitesini geliştirmek isteyen işletmelerinizi bize yönlendirmeniz halinde mutluluk duyarız” dedi.

Açılış konuşmalarının ardından seminer, İŞKUR Şube Müdürü Mustafa Çevik, KOBİ Uzmanı Yasin Murat İşcan, OKA Samsun Yatırım Destek Ofisi Uzmanı M. Ammar Latifeli ve TKDK İrtibat Uzmanı Serhat Taş’ın sunumlarıyla devam etti.

Uzman M. Ammar Latifeli, “Yatırım Teşvik Sistemi ve Samsun İli Uygulamaları” başlıklı sunumunda; Yatırım teşvik sisteminin tarihçesini, hukuki altyapısını, uygulama sürecini, Samsun ili ve ilçelerinin yatırım teşviklerinden aldığı payları, yatırım teşvik belgesi başvuru süreçlerinde mali müşavirlerin yararlanacağı yasal düzenlemeleri anlattı.

Seminer, günün anısına plaket takdiminin ardından sona erdi.

Seminer için; SAMSUN SMMMO Lideri Dilaver Öğütçü, Samsun İŞKUR İl Müdürü Gökhan Dürümlü, KOSGEB İl Müdürü Nebahat Livaoğlu ve TKDK İl Koordinatörü Yusuf Özbey, SAMSUN SMMMO Üyeleri ve kurum temsilcileri katıldı. -SAMSUN

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu