Haber

Bahçeşehir Koleji, FIBA ​​Avrupa Kupası’nda lider olarak çeyrek finale yükseldi

FIBA Avrupa Kupası’nda grubunu lider bitirerek çeyrek finale yükselen Bahçeşehir Koleji, L Grubu’nun 6. ve son maçında Litvanya’nın Jonava takımını 119-79 mağlup etti.

Maç öncesinde Kahramanmaraş merkezli Bahçeşehir Koleji, 6 Şubat 2023’te meydana gelen depremi anarak, “Depreme hazırlıklı olmak hayat kurtarır” pankartı ile sahaya çıktı. Oyuncularına, teknik ekibine ve konuk takım Jonava oyuncularına beyin sarsıntısı çantası hediye eden Bahçeşehir Koleji, olası beyin sarsıntılarına karşı önlem alınması mesajı verdi.

Birleşmiş Milletler Sürdürülebilir Kalkınma Hedefleri’nin 11. unsuru olan ‘Sürdürülebilir Şehirler ve Topluluklar’ın destekçisi olan Bahçeşehir Koleji, “#Sallanmadan Hazırlanalım” sloganıyla ortaya çıkarak Türkiye’deki deprem gerçeğine dikkat çekti. gelişme hedeflerinin sembollerini taşıyan özel siyah formayla sahaya çıkıyor. Depremde hayatını kaybedenlerin anıldığı ve aynı zamanda çeşitli etkinliklerle taraftarlarını depreme karşı bilinçlendiren Bahçeşehir Koleji, bu anlamlı maçta SEY Vakfı bursiyeri ve depremzedesi öğrencileri de ağırladı.

BAŞKAN BEGÜM YÜCEL’DEN AÇIKLAMA

Bahçeşehir Koleji Spor Kulübü Başkanı Begüm Yücel, “6 Şubat, Kahramanmaraş merkezli depremin ilk yılı. Bu maçtan daha önemli. SEY Vakfı öğrencileri burada. Geçen yıl depremden etkilenen 500 çocuğa burs vermiştik. Depremden sonra hem onlarla hem de bursiyerlerimizle bir araya geldik.Bahçeşehir Koleji Basketbol Takımı’nın “Bir de sosyal sorumluluk projesi var; ‘Sarılmadan hazırlanalım’. Bu nedenle oyuncularımız siyah formayla sahaya çıktı. Herkese başsağlığı diliyorum” dedi.

FIBA Avrupa Kupası’nda çeyrek finale yükselen Bahçeşehir Koleji’nin başarısıyla ilgili Başkan Begüm Yücel, “Çeyrek finale namağlup gidiyoruz. İnşallah böyle devam ederiz.”

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu