Haber

ABB Başkanı Mansur Yavaş’ı ziyaret eden Ampute Milli Takımı’na disiplin soruşturması açıldı

Angola’yı 9 Ekim’de yapılan müsabakada 4-1 yenerek tarihinde birinci kere Dünya Şampiyonu olan Türkiye Ampute Ulusal Kadrosu, disiplin şoku yaşadı. Davet üzerine Ampute Ulusal Grubu 8 Kasım’da Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş’ı makamında ziyaret etti. 12 ampute futbolcu ve 3 teknik adamla sohbet eden Yavaş ziyareti toplumsal medya hesabından paylaştı.

YAVAŞ ZİYARETİNİN AKABİNDE DİSİPLİN SORUŞTURMASI

Ampute takımı Yavaş’a “06 Mansur Yavaş” yazılı forma hediye ederken, sporcular hiç beklemedikleri bir durumla karşılaştı. Türkiye Bedensel Engelliler Spor Federasyonu, Mansur Yavaş’ı ziyaret eden Dünya Şampiyonu Ampute Ulusal Ekibi’ni disipline verdi.

“TEDBİRSİZ OLARAK DİSİPLİN KURULUNA SEVK”

Milli kadrodaki 12 futbolcunun kulüpleriyle 3 teknik adama federasyon tarafından haklarında disiplin soruşturması başlatıldığını belirten bir yazı gönderildi. Disiplin Heyeti Lideri Avukat Oğuz Altınkaynak imzasıyla gönderilen tebligatta, “Kulübünüz atletlerinden. Federasyonumuz yetkililerinin müsaadesi ve bilgisi olmaksızın ulusal ekip forması/eşofmanı ile çeşitli programlara katıldığı tespit edilmiştir. İsmi geçen sportmenler, önlemsiz olarak disiplin şurasına sevk edilmiş olup, ismi geçenlerin yazılı savunmalarının iş bu yazımızın tebligatından üç gün içerisinde federasyonumuzun …….. nolu faksına gönderilmesini, savunma vermediği takdirde savunmadan vazgeçmiş sayılarak hakkında belgedeki mevcut bilgi ve dokümanlar ile sonuncu karar verileceğinin bilinmesi konusunda bilgilerinizi ve gereğini rica ederim” ifadeleri kullanıldı.

FEDERASYONDAN UYARI MESAJI

Mansur Yavaş’ı ziyaretin ardından Türkiye Bedensel Engelliler Spor Federasyonu’nun resmi sitesinden yayınladığı uyarı mesajı dikkat çekti. Mesajda, yapılacak tüm ziyaretler öncesi federasyon başkanlığından izin alınması gerektiği belirtilerek, “Federasyonumuz bünyesinde yer alan branşlarımız ile ilgili bütün medya, resmi kurum ve kuruluşlar, belediye, firma ve spor kuruluşları ziyaret – talep ve tüm kabullerin, Federasyonumuz Başkanlığının bilgisi ve programı olmaksızın yapılmaması konusunda gerekli ihtimamın gösterilmesi aksi hallerde idari sürecin yapılacağın bilinmesi arz olunur” denildi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

-
Başa dön tuşu