Haber

Trabzonspor-Galatasaray maçından notlar

Trendyol Süper Lig’in 21. haftasında Galatasaray’ı konuk eden Trabzonspor, ligde Bitexen Antalyaspor ile oynadığı son karşılaşmanın 11. maçına kıyasla tek değişiklikle sahaya çıktı.

Teknik direktör Abdullah Avcı tek değişikliği defansın sağ tarafında yaptı. Tecrübeli çalıştırıcı Mehmet Can Aydın’ın yerine Hüseyin Türkmen’i görevlendirdi.

Karadeniz ekibi karşılaşmayı 7 eksik oyuncusuyla oynadı: Afrika Uluslar Kupası nedeniyle milli takım kamplarında bulunan Trezeguet, Pepe ve onuachu, sakatlanan Orsic ve Denswil ile kadro dışı kalan Abdülkadir Ömür ve Umut Bozok takımdan.

Trabzonspor’dan Yunanistan’ın Panathinaikos takımına transfer olması beklenen Bakasetas, Galatasaray maçına da yedek kulübesinde başladı.

Galatasaray’da yok

Galatasaray’da geçirdiği ameliyatın ardından tedavisi devam eden Sergio Oliveira, Afrika Kupası’nda mücadele eden ülkelerinin milli takımlarında yer alan Hakim Ziyech, Cedric Bakambu ve Angelino takıma dahil edilmedi.

Sarı-kırmızılı takımda oynanan son Mondihome Kayserispor karşılaşmasının 11. sırasına göre Tete, Halil İbrahim Dervişoğlu ve Ndombele yedek kulübesinde yer alırken, Kerem Aktürkoğlu, Kerem Demirbay ve Kaan Ayhan ise 11. sırada yer buldu.

Galatasaray’da güçlü bir maçta forma giyip oynamayacakları merakla beklenen oyuncular Icardi ve Sanchez, karşılaşmada yedek kulübesindeydi.

İstanbul temsilcisinde forvette Zaha, savunmanın solunda ise Kaan Ayhan görev aldı.

Tribünler doldu

Trabzonsporlu taraftarlar Galatasaray maçına büyük ilgi gösterdi.

Bordo-mavili taraftarlar bu sezon maçlara pek ilgi göstermezken, önceki gün sarı-kırmızılılarla oynanan maçın biletleri ise tükendi.

Stad tamamen dolarken, İl Spor Güvenlik Kurulu kararı doğrultusunda stada girişine izin verilen konuk takım taraftarları da karşılaşmaya katıldı. Konuk ekibin 2032 kişi kapasiteli tribünü de tamamen doluydu.

İki takım arasında oynanan maçta toplam 2.250 güvenlik personeli görev yaptı.

Bordo mavili taraftarlar tribünlere “Şehitler ölmez, vatan bölünmez” yazılı pankart astı.

Maç öncesi dostluk yemeği

Maç öncesinde Trabzonspor Başkanı Ertuğrul Doğan ve yönetim kurulu üyeleri, konuk takımın yönetim kurulu üyelerine stadyumda akşam yemeği verdi.

Yemeğe Başkan Ertuğrul Doğan ve yönetim kurulu üyelerinin yanı sıra Galatasaray Başkan Yardımcısı Metin Öztürk ve yönetim kurulu üyeleri katıldı.

Karşılıklı başarı dileklerinin ardından Önder Doğan, Metin Öztürk’e günün anısına plaket takdim etti.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu