Ekonomi

Adana’da satılık villanın fiyatı 3 günde 3 milyon 500 bin lira arttı

Kahramanmaraş merkezli 11 ili etkileyen depremlerin ardından ev sahipleri kiralık ve satılık daire fiyatlarını artırdı.

15 binden fazla binanın yıkılmasının ardından vatandaşlar müstakil ev ve villalara yöneldi.

Bu durumu fırsata çevirenler fiyatları yüzde 50’den fazla artırdı.

Adana’nın merkez Sarıçam ilçesine bağlı Menekşe Mahallesi’nde bir internet sitesi aracılığıyla. ‘Stadyuma yakın 6+1 akıllı ev sistemi ile site içi lüks’adı altında satışa sunulan 6+1 villalara 20 günde 3 milyon 500 bin lira zam yapıldı.

3 günlük fiyat değişikliği

8 Şubat 2023’te 10 milyon 500 bin liraya satışa çıkarılan villa, 18 Şubat’ta 11 milyon 500 bin liraya, 28 Şubat’ta ise 14 milyon liraya yükseldi.

20 günde 3 milyon 500 bin liraya yükselen villa, depremin fırsatçılığını bir kez daha gözler önüne serdi.

“Fiyatlar anormal şekilde arttı”

Villa fiyatları kadar müstakil ev fiyatlarının da arttığını belirten Adana Emlakçılar Esnaf Odası İdeal Uçar, şunları söyledi:

Ev sahiplerinden Allah razı olsun. Beyin sarsıntısından gerçekten yararlandılar ve ev fiyatlarını çok alışılmadık bir şekilde artırdılar. Müstakil ev fiyatları yükselirken, daire fiyatları düştü. Adana’nın kuzeyinden müstakil konutlar bölgesine gerçek bir göç başladı. Müstakil evlerin kiraları deprem öncesi 2 bin lira iken şimdi 5-6 bin liraya çıktı. Müstakil evlerde hayat varken apartmanlarda ışıklar sönük. Hal böyle olunca fiyatlar çok yükseldi. İnanılmaz fahiş bir fiyat artışıyla karşı karşıya kaldık. Bunun önüne geçmek için emlakçı arkadaşlarımız ‘Fahiş zamlara dur’ diye kamu spotu başlattık. Bütün arkadaşlarımız bunu yapmaya çalışıyor. Fahiş fiyatlardan kaçınılmalıdır.

“Bu fırsatçılıktır”

Villa satış fiyatlarının yer yer ikiye katlandığını anlatan Dava Uçar, daha sonra şunları söyledi:

Özellikle villa satışlarında olağanüstü bir artış yaşandı. Hem Sarıçam hem de Çukurova bölgesinde ciddi fiyat artışları var. Deprem öncesi 3 milyon 500 bin liraya satılamayan ve 2 milyon 950 bin liraya düşen villa, depremin ardından 8 buçuk milyon liraya satışa çıkardı. Bu fırsatçılıktır. Şambayadı bölgesinde 5-6 milyon liraya satılamayan villalar bugün 10-12 milyon müşteri buluyor.

erenlerhaber.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu