Haber

Adana’da Ücretsiz Kurs Merkezlerinde 3 Bin Öğrenci Hazırlanıyor

Adana’da yaklaşık 3 bin öğrenci, büyükşehirdeki ücretsiz kurs merkezlerinde LGS ve YKS’ye hazırlanıyor. Lise ve üniversite giriş sınavlarına (LGS ve YKS) hazırlanmak için etüt merkezlerine gidemeyen öğrencilere ücretsiz eğitim vermek amacıyla yeni bir kurs merkezi eklendi. Ceyhan’da kurs merkezi açıldı. Lider Zeydan Karalar, “Kurs merkezleri, yurtlar, kütüphaneler açıyor, halkımıza daha önce verilmeyen hizmetleri sağlıyoruz.”

Adana Büyükşehir Belediyesi bir yandan şehrin altyapı, köprü, yol, su, alt geçit ve diğer fiziki ihtiyaçlarına cevap verirken, diğer yandan sosyal belediyecilik anlayışından ödün vermeden iz bırakan çalışmalara imza atıyor. . Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar, eğitim ve öğretime destek amacıyla daha önce hizmete açılan Kuruköprü, Kozan, Karataş Kurs merkezlerine Ceyhan Kurs Merkezini de ekledi. Açılış törenine Belediye Başkanı Zeydan Karalar’ın yanı sıra Sivil Toplum Kuruluşu temsilcileri, siyasetçiler, öğrenciler, öğretmenler ve Ceyhanlılar katıldı.

2024’TE HEDEF 5 BİN ÖĞRENCİYE ÜCRETSİZ EĞİTİM

Ceyhan Kurs Merkezi’nde sınava hazırlanan öğrenciler, verimli ve yoğun bir programla sınavlara hazırlandıklarını belirterek, Başkan Zeydan Karalar’a teşekkür etti. Seyhan Kuruköprü, Kozan, Karataş ve Ceyhan ilçelerinde kurs merkezleri açtıklarını, Saimbeyli’de de hazırlıkların yapıldığını belirten Başkan Zeydan Karalar, birbirinden değerli öğretmenlerin desteğiyle yaklaşık 3 bin öğrencinin lise ve üniversite sınavlarına hazırlandığını belirtti. Lider Zeydan Karalar, “Ekonomik sıkıntı yaşayan ailelerin çocuklarını etüt merkezlerine göndermekte zorlandıklarını biliyorum. Anne ve babalar, çocuklarının yeterli okullara gitmesi için büyük fedakarlıklar yapıyor. Ailelerin çocuklarını eğitime hazırlamak için önemli merkezler açtık. lise ve üniversite sınavlarına girme imkanı yok. Kurs merkezlerimizde öğretmenler kendi branşlarının dışındadır.” “Hiç derse girmiyor. Öğretmenlerimiz çocuklarımıza doğru eğitim verebilmek için yoğun çaba harcıyor. 2024’te 5 bin öğrenciye eğitim vermeyi planlıyoruz” dedi.

“BİRÇOK KÜTÜPHANE HALKIN KULLANIMINA SUNULMUŞTUR”

Merkezde İnce Memed Halk Kütüphanesi başta olmak üzere Saimbeyli, Kozan, Kuruköprü, Dumlupınar, Hadırlı, Karataş, Güneşli-Yamaçlı’da kütüphaneler açtıklarını hatırlatan Başkan Zeydan Karalar, şöyle devam etti: “Mahalle Kütüphaneleri gençlere eğitimlerinde değerli destek sağlıyor. “Çocuklarımız ve gençlerimiz derslerine çalışsın, sınavlara hazırlansın. Çocuklarımıza bilgisayar ve internet imkanları sunulmaktadır. Bunlar daha önce şehrimizde olmayan, eksikliği hissedilen hizmetlerdi. Önümüzdeki dönemde 2 büyük kütüphane daha inşa edeceğiz.”

“BORÇLAR OLMADAN ÇOK BÜYÜK HİZMETLER SUNABİLDİK”

Belediye Başkanı Zeydan Karalar, Adana Büyükşehir Belediyesi’ni çok zor durumda devraldıklarını ancak bu arada mucizevi bir şekilde hem borçlarını ödeyebildiklerini hem de borca ​​girmeden büyük hizmetler yapabildiklerini belirterek, Belediyenin geliri 4 katıydı, bu noktada tablo tersine döndü ve gelir borcunun 4 katı oldu. bildirdi. Önder Karalar ayrıca 3 dev alt geçit, 5 yeni bulvar, 221 bulvar ve cadde yenilemesi, 111 otobüs, 310 iş makinesi alımı, 2 milyon 795 bin tonun üzerinde asfalt dökümü, asbest boru değişimleri, altyapı işlerinin masrafsız gerçekleştirilmesine de olanak sağladı. tek kuruş borç almak. Geleceklerini belirtti.

“HEM ADANA HEM CEYHAN’IN KÜLTÜR MERKEZİ”

2. Etap Metro Hattının Cumhurbaşkanı tarafından yatırım programına alındığını hatırlatan Başkan Zeydan Karalar, “Yeni dönemde kamulaştırmada büyük bir sıkıntı yaşanmazsa 2. Etap Metro Hattının inşası için büyük bir gayretle çalışacağız” dedi. Medline Hastanesi’nden Kent Hastanesi’ne Tramvay yapacağız. Ayrıca merkeze trafiği aksatmayacak nostaljik tramvay da yapacağız. Hem Adana’ya, hem Ceyhan’a Kültür Merkezi yapacağız. Ceyhan’da yapacağımız kültür merkezi, ihtiyaçlara cevap verecek. Ceyhan halkının pek çok ihtiyacı var. Biz de Adana’yı yeniden bölgenin incisi, öncüsü ve lideri yapacağız. “Bunu yapacağız ve Ceyhan’ı eski canlı haline kavuşturacağız” dedi.

Konuşmaların ardından Ceyhan Kurs Merkezi’nin açılışı yapıldı.

habersolhan.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu