Ekonomi

Model N’nin notu, ilk çeyrekteki karışık sonuçların ardından Market Perform’a düşürüldü

Çarşamba günü, JMP Securities, Model N, Inc. (NYSE:MODN) Market Outperform’dan Market Perform’a geçti. Bu değişiklik, şirketin piyasa beklentilerine kıyasla isabetli ve eksik sonuçların bir karışımını sunan 2024 mali yılı ilk çeyrek sonuçlarını açıklamasının ardından geldi.

Model N, hisse başına GAAP dışı kazancı (EPS) 0,28 dolar olarak bildirdi; bu da 0,29 dolarlık fikir birliği tahmininin biraz altında. Ancak şirketin toplam geliri, 62,4 milyon dolarlık beklentileri aşarak yıllık %7 artışla 63,5 milyon dolar olarak gerçekleşti. Buna rağmen büyüme oranı önceki çeyrekte görülen %10’luk artıştan yavaşladı.

Abonelik geliri, 47 milyon dolarlık tahminin üzerinde, bir önceki yıla göre %68’lik önemli bir artışı temsil ederek 47,7 milyon dolar olarak gerçekleşti. Bu rakam önceki çeyrekte bildirilen %8’lik büyümeyle aynı seviyede kaldı. Çeyrek faturalandırmalar da 76,1 milyon $ ile güçlü bir performans sergileyerek 68,7 milyon $’lık konsensüs tahminlerini aştı ve geçen çeyreğin %1’lik düşüşünden sonra dikkate değer bir toparlanma olan %19’luk önemli bir yıllık artış gösterdi.

Bu olumlu göstergelere rağmen şirketin SaaS Yıllık Tekrarlayan Gelirindeki (ARR) büyüme, JMP Securities’in beklentilerine paralel olarak %16’ya yavaşladı, ancak önceki çeyrekte yaşanan %20’lik büyüme oranının altında kaldı. Hisse senedinin performansı piyasa sonrası işlemlerde değişmedi ve Russell 3000 endeksindeki %3’lük kazancın aksine yıl başından bu yana sabit kaldı.

InvestingPro İçgörüleri

Investors Model N, Inc. Şirketin (NYSE:MODN) en son kazanç raporunu özetlerken, InvestingPro’nun çeşitli ölçümleri ve öngörüleri şirketin mali durumu ve piyasa konumu hakkında daha derin bir anlayış sağlıyor. InvestingPro’ya göre Model N’nin bu yıl, büyüme oranındaki son yavaşlamaya rağmen şirketin performans gidişatıyla uyumlu net gelir artışı kaydetmesi bekleniyor.

InvestingPro Data, Model N’nin yaklaşık 1,05 milyar dolarlık bir piyasa kapitalizasyonuna ve 2023’ün 4. çeyreğiyle biten son on iki ay itibarıyla 9,11 gibi yüksek bir Rezervasyon Fiyatı katına sahip olduğunu vurguluyor. Bu değerleme, yatırımcıların şirketin defter değerindeki artışa ilişkin yüksek beklentilere sahip olduğunu gösteriyor. Ayrı olarak, şirketin son on iki ayda elde ettiği %13,82’lik gelir artışı sağlıklı bir büyüme oranına işaret etse de, çeyreklik büyüme oranı 2023 yılının 4. çeyreğinde hafif bir düşüşle %9,97’ye geriledi.

InvestingPro’nun Model N için öne çıkardığı ipuçlarından biri şirketin orta düzeyde bir borçla faaliyet göstermesi ancak şu anda hissedarlara temettü ödememesidir. Bu, büyüme odaklı yatırımcılar için cazip olabilecek, daha fazla büyümeyi desteklemek amacıyla kârları işletmeye yeniden yatırmak için stratejik bir karar olabilir. Ayrıca şirketin likit varlıklarının kısa vadeli yükümlülüklerini aşması, acil yükümlülüklerin yerine getirilmesinde finansal istikrarın göstergesidir.

InvestingPro, Model N’nin finansal durumu ve geleceğe yönelik beklentileri hakkında daha derinlemesine bilgi edinmek isteyenler için ek ipuçlarından oluşan kapsamlı bir liste sunuyor. Bu bilgiyi keşfetmek ve daha bilinçli yatırım kararları vermek için SFY24Kupon kodunu kullanarak 2 yıllık InvestingPro+ aboneliğinizde ek %10 indirim kazanın veya SFY241 Kupon kodunu kullanarak 1 yıllık InvestingPro+ aboneliğinizde %10 ek indirim alabilirsiniz. Model N için 6 InvestingPro İpucu daha https://www.investing.com/pro/MODN adresinde mevcuttur ve şirketin son performansı ve geleceğe yönelik görünümü hakkında değerli bilgiler sağlayabilir.

Bu makale yapay zeka yardımıyla oluşturulmuş, bir editör tarafından çevrilmiş ve incelenmiştir. Daha fazla bilgi için Şartlar ve Koşullarımıza bakın.

haberonikisubat.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

-
Başa dön tuşu