Haber

Fincancı’ya dayanışma kartı gönderildi: Sürdürdüğü hakikat mücadelesinden onur duyuyoruz

İZMİR – İzmir’de bulunan insan hakları savunucuları, tutuklanan Türk Tabipleri Birliği (TTB) Başkanı Şebnem Korur Fincancı’ya dayanışma kartı gönderdi.

Pasaport PTT önünde bir ortaya gelen insan hakları savunucuları dayanışma kartlarını göndermeden evvel postane önünde açıklama yaptı. “Bilim insanı iyi hekim ve insan hakları savunucusu Şebnem Korur Fincancı’ya özgürlük” yazılı pankart taşınan açıklamada, “Şebnem Korur Fincancı yalnız değildir”, “Asla yalnız yürümeyeceksin” ve “Şebnem hocaya özgürlük” sloganları atıldı.

Grup ismine açıklama yapan İHD üyesi avukat Irmak Bilece, Fincancı’nın bugün itibariyle 36 gündür tutuklu olduğunu belirtti.

‘TÜM TOPLUMA GÖZDAĞI VERİLMEK İSTENİYOR’

“Bu tutuklamanın ardında Fincancı gibi hakikati görme kapasitesini genişletmiş, sıradanlaştırılan kötülüğü anlatma riskini göze almış kişilerin seslerini kısılmak istendiğini ve tüm topluma gözdağı verilmeye çalışıldığını” söyleyen Bilece, “Ne var ki, insan hakları, barış ve demokrasiye inanan geniş toplumsal kesitler 36 gündür hakikati her keresinde daha yüksek sesle söz ediyorlar. Sevgili meslektaşları, yeterli hekimliğin kararlı savunucuları, insan halkları uğraşında omuz omuza yürüdüğü yol arkadaşları, hatta Şebnem Korur Fincancı’yı hiç tanımasalar bile akıl ve vicdanlarının sesini dinleyen pek çok yurttaş bu hukuksuzluğu hiç çekinmeden ısrarla dile getiriyorlar. Hep bir ağızdan Şebnem hocamıza özgürlük diye haykırıyorlar” dedi.

‘KISA MÜDDETTE HAZIRLANAN İÇİ BOŞ BİR İDDİANAME’

Sadece ülke içinden değil uluslararası alanda da Fincancı’nın tutuklanmasına büyük bir reaksiyon olduğunu belirten Bilece, dünyanın dört bir yanından başta Dünya Tabipleri Birliği olmak üzere meslek örgütlerinden, insan hakları ve hukuk örgütlerinden, öteki sivil toplum kuruluşlarından, başta Birleşmiş Milletler (BM), Avrupa Kurulu olmak üzere milletlerarası düzeneklerden, bilim insanlarından çok sayıda takviye ve dayanışma iletisi geldiğini söyledi.

Hukuk dışılığa derhal son verilmesi ve yanlışın düzeltilmesi gerektiğini lisana getiren Bilece, şöyle devam etti:

“Kısa müddette hazırlanan içi büsbütün boş bir iddianame, Ankara’da kendini kabul edecek yetkili mahkeme dahi bulamadı. Bu durum bile sevgili Şebnem hocamızın evine baskın yapılıp, sorgu için apar topar Ankara’ya götürülüp tutuklanmasına kadar varan sürecin ne derece hukuk dışı ve keyfi olduğunu bir kere daha açıkça göstermektedir. Dava belgesi artık İstanbul mahkemelerinin önünde. İddianame derhal iade edilmeli ve beraat kararı verilerek sevgili Şebnem Korur Fincancı hür bırakılmalıdır. Bizler bugün Şebnem hocamıza dayanışma ve takviye kartları göndermek için burada toplandık. Onun yalnız olmadığını bir kere daha haykırıyor ve onun sürdürdüğü hakikat çabasından onur duyduğumuzu söz ediyoruz.”

Açıklamanın akabinde kartlar Fincancı’nın tutulduğu Sincan Bayan Cezaevi’ne gönderildi.

Yapılan açıklamaya imza atan kurumlar ise şöyle:

– Çağdaş Hukukçular Derneği İzmir Şubesi
– Hak inisiyatifi Derneği
– Halkların Köprüsü Derneği
– İmece Der
– İnsan Hakları Derneği İzmir Şubesi
– İnsan Hakları Gündemi Derneği
– KESK İzmir Şubeler Platformu
– Özgürlük için Hukukçular Derneği İzmir Şubesi
– Türkiye İnsan Hakları Vakfı İzmir Temsilciliği

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

-
Başa dön tuşu