Teknoloji

Microsoft ile Mozilla Arasında Anlaşmazlık Çıktı!

Mozilla’nın resmi açıklamalarına göre Microsoft, Microsoft yönetiminin Firefox kullanıcılarını aldatıcı bir şekilde Microsoft Edge’e yönlendirdiğini iddia etti. Mozilla şirketi Microsoft’u tehditkar bir şekilde uyarırken, devletlerin bu konuda daha kapsamlı düzenlemeler getirmesi gerektiğini söyledi.

Mozilla’ya göre Microsoft, kullanıcıları Edge’e yönlendirmek için agresif yöntemler kullanıyor. Google Chrome gibi internet tarayıcılarını indirmek isteyen kullanıcılar Edge reklamlarıyla karşılaşıyor. Bu, kullanıcıların tercihleri ​​üzerinde baskı oluşturarak onları Microsoft tarayıcısını kullanmaya teşvik eder.

Mozilla ile Microsoft arasında kılıç çekildi

Mozilla ile Microsoft arasında kılıç çekildi

Mozilla, Microsoft’un kullandığı tüm stratejileri açıkladı. Bunlardan bazıları Google’ı bilgisayarına indirmek isteyen bir kullanıcının her zaman Microsoft edge reklamlarını görmesiydi. Mozilla’ya göre bir diğer strateji ise Edge yerine başka bir tarayıcı kullanmak isteyen kullanıcılar için gerekli adımları kasıtlı olarak karmaşık hale getirmek. Son strateji yöntemi ise Microsoft arayüzüne yönelik sahte bildirimlerle kullanıcıları rahatsız etmek ve onları Edge tarayıcısında tutmaktı.

Mozilla, bu durumun internet tarayıcıları arasındaki rekabeti dolaylı olarak engellediğini ve Edge’e avantaj sağladığını belirtti. Şirket, Microsoft’un kullandığı sistemleri sonlandırana kadar yasal yollara başvuracağını duyurdu. Dünyanın en büyük şirketlerinden biri olan Microsoft, bu duruma sessiz kalıyor.

kesap-ajans.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu