Haber

Levent Eriş: “Defansif oynadığımıza katılmıyorum, ligde iki santrforla oynayan tek takımız”

GMG Kastamonuspor Teknik Müdürü Levent Eriş, ligde defansif oynadıkları yönündeki eleştirilere katılmadığını, ligde iki santrforla oynayan tek takım olduklarını söyledi.

GMG Kastamonuspor Teknik Direktörü Levent Eriş, İsmail Dikmenli Spor Tesislerinde haftalık değerlendirme toplantısı yaptı. Düzcespor ve Sarıyer maçları hakkında konuşan Eriş, takıma ve kendisine yönelik eleştirilere de yanıt verdi.

Düzcespor karşılaşmasının ardından yapılan kura sonrası taraftarların oyuncuları tribüne çağırmadığını söyleyen tecrübeli teknik adam, takımın desteğe ihtiyacı olduğunu belirterek, oyuncuların son haftalarda yaşadığı sakatlıkların da skora etki ettiğini kaydetti. Eriş, şampiyon olacaklarına inandıklarını ve sezon sonunda yüzü gülenlerin kendileri olacağına inandıklarını belirtti.

“10 takımın harcadığı bütçeden daha az bir bütçeyle kurulmuş bir takımız.”

Son 14 günde yoğun maç trafiği yaşadıklarını belirten Levent Eriş, “Çok zorlu haftalardan geçtik. 14 günde 5 maç oynadık. Bu süreç son Düzcespor maçıyla sona erdi. Kupayla başlayacağız. Düzcespor-Sarıyer maçını değerlendirdiğimizde oyuncularımı canı gönülden tebrik ediyorum.. Kaybetmedikleri bir maçta onları eleştirmeyi ve eleştirmeyi doğru bulmuyorum.Bu takım gökten düşmedi. bunu böyle bilmek. 10 haftadır ertelenen büyük bir mücadele var. Birbirinden pahalı oyuncularımız var. Bu mücadelenin sonunda iyi bir puan ortalamasına sahipler. Bir senaryo yazılsaydı Başlangıçta bu senaryoda 10 haftada bu skorla, yenilen bu golle namağlup bir takım olacaksınız. Şu anki duruma herkesin imza atacağını düşünüyorum. Harcadığı bütçeden daha az bir bütçeyle kurulmuş bir takımız. 10 takım, bu liglerde 10 takım bizden daha fazla para harcadı. İlk defa sahamızda puan kaybettik. Taraftarlarımızdan maç sonrası oyuncularımızı arayıp takviye yapmalarını istiyorum. Kazandığımızda hep birlikte olduğumuz gibi, puan kaybettiğimizde de takviye yapılmasından yanayım. Hesapladığımız ve istediğimiz plan ve programa göre gidiyoruz. Kulüp olmaya çalışıyoruz. Biz de hedefe giden bir takım olmaya çalışıyoruz. 9 aydır bu kadroyla çalışıyorum, çok emek verdim. “Kulübümüzü geliştirmek ve değer katmak adına” dedi.

“Ligde iki santrforla oynayan tek takımız”

Ligde defansif oynadıkları yönündeki eleştirilere katılmadığını ve GMG Kastamonuspor’un ligde iki santrforla oynayan tek takım olduğunu vurgulayan Eriş, “Ligde iki santrforla oynayan tek takımız. İki santrfor. Bazıları defansif tedbirler alındığını söylüyor. Verilecek en net cevap bu. Skor tutmak gibi fikirlere katılmıyorum. Biz gösteri grubu değiliz, maçı kazanmak için çabalıyoruz. Şu ana kadar galibiyet konusunda başarılı olduk.Bunu söyleyenler muhtemelen bunu düşünerek söylüyorlar.Sarıyer maçında 10 oyuncu kaldı ve skor 1-1 iken Zahit ve Aziz’i sahaya çıkardım. neden? Maçı kazanmak için. İki forveti oyuna sokuyorum. Bu hafta Düzce maçında skor 0-0 iken stoperi çıkardım, forvet girdi. 4-2-4, alınabilecek en büyük riskti, bunu yaptık ve oyunu lehimize çevirdik, sonrasında bazı oyuncularımız hastalandı. İnsanların bilmediği bir sürü şey var. Bir kişi savunmanın önemli bir parçasıdır. Yalçın gibi önemli bir tecrübeyi kaçırıyorduk. Kalecimizin sakatlığı, Oğuz’un sakatlığı, bunların hepsi sakat çıktı. Maçın ortasına kadar Kubilay’ı oyuna sokmak zor olsa da, çocuk önceki gece kendisine serum verildiği için oyunun ikinci yarısında bile oyunda kalmayı tercih etti. Yiğit Ali aynıdır, Yusuf aynıdır. Bu çocuklarla böyle bir maça çıktık ve onlara sahadaki fedakarlıklarından dolayı teşekkür ediyorum. Biz paramızı insanların deyimiyle büyük ekonomilere israf etmedik. 14 takımın her biri 20’şer oyuncuyu kadrosuna kattı. 10 takım bizden daha fazla para harcadı. Çok başarılıyız. Başarıyı getiren şey birliğimiz, sevgimiz ve saygımızdır. Bu günlerde birbirimize destek olacağız. Birbirimizin arkasında duracağız. Oyuncularımdan bahsediyorum. Daha gidecek çok yolumuz var, bu hikayeler çok daha fazlasını içerecek. Yollarımız daha çok zorluklarla kesişecek. Liglerin en az gol yiyen takımını yönetmekten gurur duyuyorum. Bu yüzden bu grubun en pahalı takımlarından biriyiz. Ligin sonu istediğimiz gibi bitecek. “Bizim tek isteğimiz Kastamonu’nun emeklerinin karşılığını almasıdır” dedi.

“Taraftarlarımızdan takıma destek vermelerini istiyorum”

Kastamonuspor taraftarlarına da seslenen Levent Eriş, “Son 2 maçta 2 puan kaybettik. Sarıyer takımının teknik direktörü değişti, tepki vermek isteyen bir takımdı. Doğru futbol oynamak o kadar kolay değil” dedi. Bu liglerde istendiği gibi, karşınızda bir rakibiniz var, bu rakipler sizin oynamanızı istemiyor.” Sarıyer maçta mücadele etmek isteyen bir takımdı. Sahanın tabanı da buna uygundu. Biz bu maçı bir yenilgi olarak görmüyoruz. Son 2 maçta sadece Düzce maçında kaybettiğimiz 2 puanı mağlubiyet olarak görüyoruz. Bu maçta paramızı kaybettik. Üstelik Düzce maçında istediğimiz verimlilik neredeyse yok denecek kadar azdı. Hiçbir durum yoktu. Biz duruma pembe bakmıyoruz. Eksiklerimizi çok iyi biliyoruz. Maç öncesi ve maç sonrası analizlerini yapıyoruz. Bu maçtan dersimizi aldık. Üstelik sezon başından bu yana ilk kez bir rakibe bu kadar çok pozisyon verdik. Yalçın gibi tecrübe eksikliğinden ve oyuncularımın sakatlık problemlerinden dolayı. Böyle bir maç yaşadık. Böyle maçlarda taraftarımıza ihtiyacımız var. Kazanamayacağımız maçları bize kazanırlarsa başarılı oluruz. Hep birlikte el ele verelim. Kastamonuspor sevgisini halkımıza aşılamak için çok faaliyet gösteriyoruz. 12 adamımıza çok ihtiyacımız var. Belki vereceğiniz bir destek, fiziksel olarak düşmüş olan oyuncunun o anda aklının başına gelmesine yardımcı olabilir. Bu çocuklara destek olursak başarılı oluruz. Nasıl ki İstanbul’da taraftarlarımız bir dakika sessiz kalmadıysa, Düzceli taraftarlar da burada bir dakika sessiz kalmadılar. Eleştiri çok değerlidir ama her zaman eleştiri değildir. Biz burada kimseye baş eğmedik. Keşke kötü olduğumuz maçta taraftarlarımız da bizi destekleseydi. Maç bittiğinde; ‘Kötü oynadığını biliyoruz ama destekliyoruz’ deselerdi. Ben çok iddialı bir insanım. Bazen kırdığım insanlar oluyor. Onlardan özür dilerim. Bu yolda birlikte yürüyoruz. “Birliğimizi bozacak insanları çevremize sokmayalım” dedi. – KASTAMONU

kocarli-haber.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu