Haber

AB, Batı Şeria’daki yerleşimci terörüne karşı uyardı

Avrupa Birliği (AB), işgal altındaki Batı Şeria’da Yahudi yerleşimcilerin Filistinlilere uyguladığı terörün çok sayıda sivilin ölümüne yol açtığını belirterek, durumun kontrolden çıkabileceği ve acil önlem alınması gerektiği uyarısında bulundu.

AB Dışişleri ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilciliği Josep Borrell tarafından yapılan açıklamada, “Batı Şeria’da artan yerleşimci terörü, çok sayıda sivilin hayatını kaybetmesine ve Filistinli toplulukların evlerini terk etmek zorunda kalmasına yol açtı.” hatırlatma yapıldı.

Açıklamada, “Durum kontrolden çıkabilir ve yerel topluluklar için tarifsiz acılara neden olabilir. Acil önlemlere ihtiyaç var” denildi. kelimeler kullanıldı.

Açıklamada, İsrail’in Batı Şeria’daki sivilleri aşırı yerleşimci şiddetinden koruma, failleri sorumlu tutma ve İsrail ordusunun müdahale etmesini sağlama görevinin olduğu vurgulanarak, bunun yasal bir zorunluluk olduğu kaydedildi.

Açıklamada, “Bu durum, Gazze’de zaten trajik olan durumu daha da trajik hale getiriyor ve çatışmaların tehlikeli bir şekilde tırmanması riskini artırıyor. Her ne pahasına olursa olsun bundan kaçınılmalıdır.” denildi. değerlendirme yapıldı.

İsrail güçlerinin ve Yahudi yerleşimcilerin işgal altındaki Batı Şeria’da 7 Ekim’den bu yana düzenlediği baskınlarda öldürülen Filistinlilerin sayısı 126’ya yükseldi.

İsrail güçlerinin koruması altındaki Yahudi yerleşimciler, 7 Ekim’den bu yana işgal altındaki Batı Şeria ve Kudüs’te Filistinlilere ve onların mülklerine yüzlerce baskın düzenledi.

guneyajans.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu