Haber

Kremlin: Türkiye, baskılara rağmen Rusya ile iş birliğini sürdürüyor

Kremlin Sözcüsü Dmitry Peskov, Türkiye’nin Rusya ile işbirliği konusunda “Anglo-Saksonlardan benzeri görülmemiş bir baskı aldığını” ancak bu konuda hâlâ bağımsız hareket etmeye devam ettiğini söyledi.

Günlük basın toplantısında gazetecilerle bir araya gelen Peskov, “Türkiye, Türkiye’ye zarar vererek bizimle etkileşimini tamamen sona erdirmese de en aza indirmeye çalışan Anglo-Saksonların benzeri görülmemiş ve çoğu zaman kibirli baskısıyla karşı karşıya. Ancak Türkiye egemenliğini koruyor.” Peskov, Türkiye’nin “bu konuda oldukça ilkeli ve bağımsız duruş sergileyen az sayıda ülkeden biri” olduğunu ve Rusya ile ticari ve ekonomik iş birliğini sürdürdüğünün bilindiğini belirtti.

PUTİN’İN TÜRKİYE ZİYARETİ

Sputnik’in haberine göre, basın toplantısında Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in Türkiye ziyaretinin tarihi bir kez daha gündeme getirildi. Kremlin’in zamanı geldiğinde Putin’in ziyaret tarihini kamuoyuna açıklayacağını söyleyen Peskov, Rusya Devlet Başkanı ile Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan arasındaki her görüşmenin yoğun bir gündeme sahip olduğuna dikkat çekti. Peskov, ikilinin öncelikle Rusya-Türkiye çıkarlarını, ticari ve ekonomik işbirliğini ele alacağını ifade ederek, her zamanki gibi Ukrayna meselesi ve bölgesel konuların ele alınacağını kaydetti.

‘SORUŞTURMA TAVSİYESİNE CEVAP VERİLMEDİ’

Ukrayna ordusunun Belgorod bölgesi üzerinde Ukraynalı esir askerleri taşırken düşürdüğü Il-76 uçağıyla ilgili soruları yanıtlayan Peskov, Başkan Putin’in uluslararası soruşturma önerisine yabancı ülkelerden herhangi bir yanıt gelmediğinin altını çizdi. Peskov, soruşturma yetkililerinin Il-76 olayında hayatını kaybedenlerin cenazelerinin teslim edilip edilmeyeceği konusuyla ilgilendiğini kaydederek, gerekli açıklamaları beklemeye davet etti. Rusya lideri Putin, Il-76 olayıyla ilgili uluslararası soruşturma yapılmasını istediklerini ve bu konuda ısrar edeceklerini vurguladı.

(DIŞ HABER SERVİSİ)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

--
Başa dön tuşu