Haber

Oğuz Kaan Salıcı: “Teksas Antep’e döndü. 24 saat ilaç var, hemen herkese uygun”

MAHİR BAĞIŞI

CHP Genel Başkan Yardımcısı Oğuz Kaan Salıcı, Gaziantep’te muhtarlarla bir araya geldi; “Bu şehirde mafya var mı? Var demeyeceğim, kendi vicdanınızla değerlendirin. Bu şehirde mafya var. Bu şehirde hemen hemen her gün kim kimi vurmuş, nerede çatışma çıkmış. Suriyeli mi başkası mı bunlar yazıp çiziyor. Antep, Texas” “Uyuşturucu var 24 saat hemen herkese uygun. Değerli istersen değerli, istersen ucuz, istersen ucuz. Bu mahallede bu mahallede yoksa diğer mahallede bulamıyorsanız” dedi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Oğuz Kaan Salıcı, CHP Doğu Masası çalışmaları kapsamında bugün Gaziantep’te muhtarlarla kahvaltıda bir araya geldi. Salıcı burada yaptığı konuşmada şunları söyledi:

“Antep ile ilgili gördüğüm birkaç noktadan bahsetmek istiyorum. Muhtarların haklarının iyileştirilmesi konusu, muhtarlık yasası çıkarılması konusu CHP tarafından gündeme getirildi, tıpkı muhtarlara 2 maaş ikramiyesi konusu gibi. EYT’de 3600’de emekliler oldu.Ama muhtar haklarıyla ilgili ilk çalışma Sayın Cumhurbaşkanımız Kemal Kılıçdaroğlu tarafından yapıldı.

Muhtarın belediye meclisinde etkili olması, yapılması gerekenler ve yapılması gerekenler konusunda CHP’nin bir görüşü var. Yazılarımızda 82 yerde muhtar kelimesi geçiyor ama buna dair bir kanun yok. Muhtarın temel maddesine ihtiyaç var, onu da hazırladık. 84 maddelik yasa tasarısını TBMM’ye sunduk. Cumhur İttifakı bunu istese de istemese de. Hükümetimizde bu yasa tasarısı geçecek.

Daha yaşanabilir bir şehirde olmamız gerekiyor. Üzerinizde çok fazla yük var. Büyükşehir sizin aracılığınızla sosyal yardım yapmıyor mesela. Bir yetkili aracılığıyla süreci yürütür, çünkü siz siyasi değilsiniz. Bir siyasi partiye üye olduğunuz için kimse size oy vermiyor. Sizi bağımsız bireyler olarak görüyor. Bu yüzden oy veriyor. Mahallede kim zengin kim fakir kim yardıma muhtaç bunu siyasetin dışında anlayacak birinci derece muhtarlardır. Muhtarların görüşü alınmadan mahallede yardım veya kıymetli işler yapmaya kalkarsanız partizan olursunuz. Aslında şu anda yapılan, muhtarları bir kenara iterek partizanlıktır.

“ANTEP TEXAS’A GERİ DÖNDÜ”

Ben Antep doğumluyum, bizimkiler Adıyamanlıyım demiyorlar, biz Antepliyiz demekten daha çok zevk alıyorlar. Antep başka bir dünyaya dönüştü. Antep bildiğimiz Antep olmaktan çıktı, 15-20 yıl önce yaşadığınız Antep olmaktan çıktı, çocukluğunuzdaki Antep’ten tamamen çıktı. Bu şehirde mafya mı var? Ben var demeyeceğim, siz kendi vicdanınıza göre değerlendirin. Bu şehirde bir mafya var. Bu şehirde neredeyse her gün gazeteler kimin kimi vurduğunu, nerede çatışma çıktığını, Suriyeli mi, başkası mı olduğunu yazıyor, çiziyor. Antep Teksas’a döndü. Antep öyle bir yer değildi. Antep, insanların birbirine karşı cesur olduğu, komşuluk ilişkilerinin güçlü olduğu, zanaat ve zanaata değer verilen, esnafın değerli olduğu bir şehirdi. Sakinlerinin de keyifli olduğu bir şehirdi.

“Neredeyse tüm ceplere uygun, günün 24 saati uyuşturucu var”

Kiralar arttı. Buraya gelen memur görevini bir an önce bitirip gitmek istiyor. Tıbbi bir sürgün şehri haline geldi. Sürgün şehrine dönüşen bir yerde kaliteli kamu hizmeti olmaz, kalitesiz kamu hizmeti olur. Günün 24 saati, hemen hemen her cüzdana uyacak bir obur olan uyuşturucular var. Değerli istersen değerli, istersen ucuz, ucuz. İstersen bu mahallede, bu mahallede bulamazsan diğer mahallede. Dilerseniz okul önü, okul önü değil karakol arkası. Antep’te bunlar yoktu.

Nüfusumuzun neredeyse yarısı Suriyeli. Resmi rakamlara bakmayın, utanmazlarsa ‘Suriyeli yok, siz hayal kuruyorsunuz’ derler. Bu insanların Antep’e gelip burada yaşamaları bir savaşın sonucudur. Size soruyorum, burada bir güvenlik sorunu var. Suriyeliler konusunda da bir güvenlik sorunu var. Ortada bir mafya var.”

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

-
Başa dön tuşu