Haber

Güney Koreli Gönüllüler Deprem Bölgesinden 6 Ay Sonra Osmaniye’ye Geldi

Güney Koreli gönüllüler 6 ay sonra deprem bölgesi olan Osmaniye’ye ulaştı.

OSMANİYE – Güney Koreli gönüllüler, 6 aylık aradan sonra depremzedelere yardım etmek için deprem bölgesi olan Osmaniye’ye geldi.

Osmaniye Belediyesi uyumunda Güney Kore Merhaba Eğitim ve Kültür Derneği üyelerinden oluşan heyet yaklaşık 9 bin kilometre yol kat ederek önce Karaçay Konteyner Kent’i ziyaret ederek oradaki çocuklarla buluştu. Osmaniye Belediyesi Çocuk Oyun Otobüsü ve ekibinin katıldığı programlarda Güney Koreliler çocuklarla çeşitli oyun etkinliklerine katılarak müzik dinletisi sundu. Daha sonra karate gösterisi sunan Güney Koreli çocuk hayatta kalanlar tarafından alkışlandı. Daha sonra Osmaniye Belediye Başkanı Kadir Kara’yı makamında ziyaret eden gönüllü ekip, yapacakları yardım faaliyetleri hakkında bilgi verdi. Lider Kadir Kara ise yaptığı konuşmada, “Yaşadığımız deprem felaketinden bu yana bizleri yalnız bırakmayan Güney Koreli dostlarımızı ağırladık.

Cho Inyoung, grubun başkanı Tae Wonseok’un Osmaniye’deki yardım faaliyetlerini tercüme etti ve şunları söyledi:

“Güney Kore’den geldik. Güney Kore ile Türkiye arasındaki dostluğu çok eskiden beri tanıyoruz. Onları çok eski, tarihsel olarak kardeş ve dost bir ülke olarak tanıyoruz. Biliyoruz ki Türkler gelip bize çok yardımcı oldular. Kore Savaşları Türkiye’deyiz.” Deprem olduğunu duyduk ve yaklaşık 6 ay sürdü. Türklerin nasıl yaşadığını, nasıl ayağa kalktığını gördük ve yanınızda olduğumuzu göstermek için buradayız. Tüm gücümüzle size destek olmak için buraya geldik. Yanında bir dostun olduğunu göstermek için yine buradayız. Osmaniye’nin bölgede geçiş güzergahı olarak çok değerli bir ilçe olduğunu duyduk. Bu yüzden Osmaniye bizim için çok değerli. Ayrıca Osmaniye Belediyesi’nin sosyal marketler açtığını ve insanlara gerekli yardımları yaptığını gördük. Buna baktık ve yardımın böyle olması gerektiğini anladık. Bu yüzden ta Kore’den onca yolu geldik. Arkadaşlarımız, doktorlarımız, öğretmenlerimiz var, herkes işlerini bırakıp sizlere destek olmak için yine Osmaniye’deyiz. Herkes düşebilir ama önemli olan düştükten sonra nasıl kalkılacağıdır diye düşünüyoruz ve bunu burada görüyoruz. Size güç vermeye geldik ama sizi görünce güçleniyoruz. Kore’de arkadaşlarınız olduğunu asla unutmayın. Her şey için çok teşekkürler.”

Güney Koreli gönüllüler, yardım faaliyetlerine önümüzdeki günlerde de devam edecek.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

-
Başa dön tuşu