Haber

Boks ringinde deprem psikolojisini aşan gençler şampiyonluk için ter döküyor

Hatay’da kick boks tutkunu gençler spor yaparak deprem psikolojisini aşarken aynı zamanda şampiyonluk için ter döküyor.

Depremin vurduğu Hatay’ın İskenderun ilçesinde yaşayan Mustafa Cuma Uğurlu, 10 yıldır spor salonu işletiyor. Aynı zamanda spor salonunda Kickboks Antrenörü olarak da görev yapan Uğurlu, dövüş sporlarında geleceğin şampiyonları olacak depremzede gençleri yetiştiriyor. Yüzyılın felaketinden zarar görmeden kurtulan spor salonunda deneyimli antrenör; Fitness, kick boks, pilates ve diğer branşlarla afetten etkilenen vatandaşlara hizmet veriyor. Teknik Direktör Uğurlu, spor salonunda kurduğu kulüple şampiyonalara katılarak felaketten etkilenen gençlerin hayatına heyecan katıyor. Ağırlıklı olarak depremzede sporculardan oluşan kulüp, 22 – 29 Ocak tarihleri ​​arasında Antalya’da düzenlenecek Türkiye Kickboks Şampiyonası’na 22 sporcuyla, 16 – 19 Mayıs tarihleri ​​arasında İstanbul’da düzenlenecek Dünya Kupası Şampiyonası’na ise 45 sporcuyla katılacak. . Depremden etkilenen sporcular, müsabakalarda madalya kazanarak şehirlerine şampiyon olarak dönmek istiyor.

“Deprem psikolojisinden kurtulmak için spor yapmak önemli”

Depremde spor salonunun zarar görmediğini belirten Antrenör Uğurlu, insanların deprem psikolojisinden kurtulmak için spora yöneldiğine dikkat çekerek, “Dövüş sporları, gerginliği atmak için çok güzel bir branş oldu. Kulübümüzde bu konuda başarılara imza atan sporcular var. ulusal ve uluslararası sıralamada. En son katıldığımız yarışmada 3 dünya şampiyonluğu kazandık. 26’ya yakın madalya kazandık. Beyin sarsıntısının psikolojisini atlatmak bizim için bir rahatlama oldu. Buradaki insanlara dokunmak bizi çok mutlu ediyor ve Onları mutlu ediyoruz. Birçok sporcu burada spor yaparak beyin sarsıntısı psikolojisini aşarak çok daha iyi hale geldi. Herkese dokunmak, onları mutlu etmek, kötü alışkanlıklardan korumak bizi de mutlu ediyor. Keyifli hale getiriyor” dedi. .

“Bu spora devam ederek milli takıma katılmak istiyorum.”

Spor salonunda Kick Light sporu yapan depremzede Feyza Avşar, “2 yıldır bu sporu yapıyorum. Sarsıntılardan dolayı bir süre ara verdim. Hocalarımın desteğiyle yeniden başladım ve devam edeceğim” dedi. Şampiyon ol. Burada spor yaparak deprem gerginliğini atacağım. Bu spora devam ederek milli gruba girmek istiyorum.” -HATAY

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

-
Başa dön tuşu