Teknoloji

Photoshop’u Unutturacak Yapay Zeka: DragGAN

Adobe’nin Photoshop ve diğer fotoğraf düzenleme araçları doğru ellerde olduğunda ayırt edilemez montajlar ortaya çıkabilir. Ayrıca fotoğraftaki kişinin duyguları da yansıtılmıştır. “işte” değiştirilebilir. Ancak, neden saniyeler içinde yapamıyoruz? Bu sorunun cevabı yakında ‘yaparız’ olacaktır.

Massachusetts Institute of Technology, Google, Max Planck Institute of Informatics ve Pennsylvania Üniversitesi’nden bilim adamları nesnenin duruşu  bu da en ince ayrıntısına kadar değiştirilmesine olanak tanır.bir araç geliştirdi.

İşte hüzünlüyü sevindiren, solun sağa bakmasını sağlayan DragGAN:

Uluslararası bilim adamlarından oluşan bir grup geliştirdi SürükleGAN üretken yapay zeka ve Photoshop’un yeteneklerini bir araya getirdi. Model için geliştirilen ilk demo versiyonda gözleri, kafanın neresine bakacağımızı, bir dağın yüksekliğini ve çok daha fazlasını birkaç tuşa basarak kontrol edebileceğiz.

DragGAN’ın neler yapabileceğine dair örnekler:

DragGAN’a yüklediğiniz bir fotoğraf üzerinde değiştirmek istediğiniz noktaları işaretliyorsunuz. Ardından kaydırıcıları ve birkaç değeri bir panelde ayarlayarak İstediğiniz pozu ve açıyı sağlayabilir.Üst üste düzenlemeler yaparak işi abartabilirsiniz.

DragGAN şu anda halka açık değil, Yayınlanıp yayınlanmayacağını söylemedi. Grup, şimdilik geliştirdikleri modelin nasıl çalıştığını açıklayan bir araştırma yayınladı. Bu kişiye tıklayarak araştırmaya ulaşabilirsiniz.

kahramankazanhaber.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

-
Başa dön tuşu