Haber

Fatih’te bir otelde çıkan yangında mahsur kalanlar merdivenle kurtarıldı

Fatih’te bir otelin kazan dairesinde yangın çıktı. Çevredeki vatandaşlar otelde mahsur kalanları merdivenle kurtardı. Yangın, itfaiye ekiplerinin bir saatlik çalışmasının ardından söndürüldü. Otelde kalan kişilerin merdivenlerden çıkarak kurtarılma anları cep telefonu kameralarına yansıdı.

Binbirdirek Mahallesi’ndeki bir otelin kazan dairesinde saat 19.00 sıralarında henüz belirlenemeyen nedenle yangın çıktı. Kazan dairesinden yoğun duman çıktığını gören vatandaşların ihbarı üzerine olay yerine çok sayıda itfaiye, sağlık ve polis ekibi sevk edildi. Otelde kalanlar yangın nedeniyle dumandan etkilendi. Vatandaşlar otelin geri kalanını merdivenle kurtardı. Yangın, itfaiye ekiplerinin bir saatlik çalışmasının ardından söndürüldü.

‘Yaklaşık 30-40 kişi kurtarıldı’

Mahalle esnafı Rıdvan Işık, ‘Burada kapıda oturuyorduk. Arkadaşlarla, kuzenlerle oturuyorduk. Daha sonra küçük bir duman çıktığını gördük. Ayağa kalktık. Bakalım neler oluyor. Otelde yangın çıktı. Abim aslında buradaydı. kardeşlerime söyledim. İtfaiyeyi aradılar. İtfaiyenin gelmesini beklemedik, mahsur kalanlar oldu, merdiven uzattık. Önce onları kurtardık. Ardından içerideki yangın söndürücü ile müdahale ettik. Ondan sonra itfaiye ekipleri geldikten sonra fiilen gerekli müdahaleleri yaptılar. 2 kişiyi çamın içinden çıkardık. Öte yandan ön kapıdan 5-6 kişi çıktı. Dumanın etkisiyle birkaç kişiyi restorana getirdik. İster ayran, ister içecek. Biz de onlara takviye gücümüzü verdik. Esnaf olarak yaklaşık 7-8 kişinin hayatını kurtardık” dedi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu