Haber

Çinli Kadın Çocuklarına Kızdı ve Servetini Evcil Hayvanlarına Bıraktı

Çin’de yaşlı bir kadın, kendisine önem vermeyen çocuklarına kızdı ve 2,8 milyon dolarlık servetini evcil hayvanlarına bıraktı.

Çin’de yaşlı bir kadın, yetişkin çocukları asla ziyarete gelmezken kedileri ve köpekleri ona eşlik ettiği için 2,8 milyon dolarlık servetini evcil hayvanlarına bırakmaya karar verdi.

Şangay’da yaşayan Liu soyadlı kadın, yaşlılığında çocuklarının kendisini ihmal ettiğini, evcil hayvanlarının kendisine arkadaşlık ve rahatlık sağladığını öne sürerek vasiyetini değiştirdi. Zonglan Haber’den South China Morning Post’un haberine göre, Çin’de hayvanlara doğrudan miras bırakılmasını engelleyen yasal zorluklar nedeniyle mülkün yöneticisi olarak yerel bir veteriner kliniği atandı.

Liu, tüm mirasını evcil hayvanlarına bırakmak istedi ancak bu Çin’de yasal değil. Hasta olduğu halde kendisini ziyaret etmedikleri için çocuklarına da kızdığı bildirildi.

Liu’nun kesin yaşı bilinmiyordu. Haberlerde ondan “yaşlı” bir kadın olarak bahsediliyordu. Ülkenin Pekin’deki İrade Kayıt Merkezi’nden bir yetkili olan Chen Kai, yayına “bu sorunu çözecek alternatifler olduğunu” söyledi. Chen Kai ekledi, “Liu’nun şu anki iradesi tek taraflı ve ona, evcil hayvanların uygun şekilde bakımının yapıldığından emin olmak için veteriner kliniğini denetleyecek güvenilir bir kişiyi atamasını tavsiye ediyoruz.”

Haberin Çin’deki aile dinamikleri ve miras uygulamaları hakkında çevrimiçi tartışmalara yol açtığı bildirildi. Öte yandan evcil hayvanlar, sahiplerinin onlara büyük bir miras bırakmasıyla daha önce güçlenmişlerdi. Özellikle bu tür mirasların hukuki ve pratik yönleri farklılık gösterebilmektedir.

dicle-ajans.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

-
Başa dön tuşu