Ekonomi

Helmerich & Payne, Saudi Aramco sondaj kulesi sözleşmesini imzaladı

TULSA, Okla. – Helmerich & Payne, Inc., küresel bir sondaj yüklenicisi. (NYSE: HP) bugün, yedi adet yüksek performanslı sondaj makinesinin tedariği için Saudi Aramco ile sözleşme imzaladığını duyurdu. 2024 yılının dördüncü çeyreğinde teslim edilmesinin ardından devreye alınması planlanan makinelerin her biri, beş yıllık sözleşme ve bir yıllık ek opsiyon taşıyor.

H&P’nin ABD’deki atıl durumdaki özel FlexRig filosunun bir modülü olan makineler, Saudi Aramco’nun alışılmadık gaz sondaj operasyonlarının özel gereksinimlerini karşılamak için modifikasyonlara tabi tutulacak. Şirket, 2024 mali yılı sermaye harcaması bütçesinin önemli bir bölümünü bu projeye ayırdı ve 2025 mali yılı başlarında ek harcama yapılması bekleniyor. Bu makinelerin hazırlanmasıyla ilgili toplam sermaye harcamalarının 175 ila 196 milyon dolar arasında olacağı tahmin ediliyor.

Helmerich & Payne Başkanı ve CEO’su John Lindsay, Saudi Aramco ile ortaklıktan ve alışılmadık gaz sondaj kampanyalarını destekleme fırsatından duydukları heyecanı dile getirdi. Lindsay, bu harika özelliklere sahip makinelere yapılan yatırımın, yatırım sonrası minimum yıllık bakım sermayesi harcaması ile istikrarlı bir nakit akışı kaynağı yaratacağını öngörüyor.

Sözleşmenin Helmerich & Payne’in International Assays segmenti doğrudan marjına yıllık 25 milyon doların üzerinde katkıda bulunması bekleniyor; Bu, şirketin operasyonel performansını değerlendirmek için kullandığı GAAP dışı bir mali ölçümdür.

1920 yılında kurulan Helmerich & Payne, sondaj verimliliği ve güvenilirliğinde liderliğe olan bağlılığıyla tanınır. Şirket, yüksek performanslı sondaj kulelerinden oluşan bir filo işletiyor ve ileri sondaj teknolojilerinin geliştirilmesinde aktif bir rol oynuyor.

Bu makale yapay zeka desteğiyle oluşturulmuş, tercüme edilmiş ve bir editör tarafından incelenmiştir. Daha fazla bilgi için Şartlar ve Koşullarımıza bakın.

diyadinajans.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

--
Başa dön tuşu