Haber

CHP, Edirne’de vatandaşları kırmızı mumlarla sandığa davet etti

CHP’li EdirneMilletvekili Ediz Ün ve taraflar, Edirne İstanbul’da davul ve klarnet eşliğinde kırmızı dipli bir mum eşliğinde 28 Mayıs Pazar günü yapılacak Cumhurbaşkanlığı 2. tur seçimine vatandaşları davet etti. “Kırmızı mum ısrarlı bir davettir, kırmızı mum ise yan yakılmaya davettir. Bu gün yapılacak seçimlerde tüm Türkiye Edirnelileri sandığa davet etmek için bugün sahaya çıktık. Pazar” dedi.

Edirne CHP teşkilatı, Kırkpınar Yağlı Güreşlerinin en güçlü simgelerinden biri olan kırmızı tabanlı mumla bugün Saraçlar Caddesi’nde esnaf ve vatandaşları 2. Cumhurbaşkanlığı Tabip Seçimi’ne davet etti. Davul ve zurna eşliğinde vatandaşlara kırmızı tabanlı mumlar dağıtan CHP’liler, Edirnelileri sandığa davet etti.

“Türkiye HALKINI OY OYNAMAYA DAVET EDİYORUZ”

Ün, gazetecilere yaptığı açıklamada şunları söyledi:

“Size bu kadim şehirden sesleniyoruz. Fatih Sultan Mehmed’in doğduğu şehirden sesleniyoruz. Olimpiyatlardan sonraki en eski şehrimiz. spor Kuruluşumuz Kırkpınar’ın davetinin simgesi bu… Kırmızı mum ısrarlı bir davet, kırmızı tabanlı mum ise yana doğru yakılmaya davettir. Bu Pazar günü yapılacak seçimlerde Türkiye’nin tamamı Edirne halkını sandığa davet etmek için bugün sahaya çıktık. Tüm Türk halkını sandığa davet ediyoruz.

“BU ÜLKEYE BAHAYI BİZ GETİRECEĞİZ”

CHP Edirne Merkez İlçe Başkanı Olcay Bakkalcı, şunları söyledi:

“Kırmızı tabanlı mum ısrarlı bir davettir. 14 Mayıs seçimlerinde ülke genelinde yüzde 11’in üzerinde oy alan bir seçmen sandık başına gitmemiştir. Bu çok yüksek bir rakam. Seçim sonuçlarını etkileyebilecek bir rakam. seçimler ve akıbeti” “Sizi sandığa davet edeceğiz, kırmızı tabanlı mumlarla sandıkları korumaya davet edeceğiz. Hep birlikte kazanacağımızı beyan edeceğiz. Bu ülkeye baharı getireceğiz” dedi.

Kaynak: ANKA / Siyaset

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

-
Başa dön tuşu