Haber

Düzce’nin ilk CHP Milletvekili: ‘Algıyı dönüştürmek bizim elimizde’

ANKARA – Cumhurbaşkanlığı seçiminin ikinci türe girmesiyle eş zamanlı yapılan ve 14 Mayıs’ta sonuçlanan milletvekili seçimine kısmen gölge düşürüldü. Cumhurbaşkanlığı seçimiyle ilgili tartışmalar sürerken Düzce seçim tarihinde bir ilk yaşandı ve CHP, Düzce’de ilk kez milletvekili seçti. 1999 yılında il olan Düzce’nin seçim tarihi toplam 25 yıl olmasına rağmen CHP ilçe olduğu dönemde Düzce’de üstünlük sağlayamadı.

Düzce’nin ilk CHP Milletvekili Talih Özcan, milliyetçi ve muhafazakar seçmen nüfusunun yoğun olduğu kentte yürüttüğü çalışmaları ve yıllar sonra nasıl başarıya ulaştıklarını anlattı.

‘İNSANLARI DİNLEDİM, SÜREKLİ DİNLEDİM’

4 yılı aşkın süredir saha çalışması yaptığını belirten Özcan, “Düzce’de köy köy dolaştım. İnsanları dinledim, hep dinledim. Bana ne istediklerini söylediler. 4 yıl boyunca acılarını paylaştım, memnuniyetlerini paylaştım, dertlerini paylaştım. Baktım ki Düzceliler kendilerine yakın ve onları beğenen bir milletvekili istiyor. Düzceliler hassastır, dokunulunca tepki verirler” dedi.

‘ATATÜRKLÜĞÜMÜZÜ, ​​LAİKLİĞİMİZİ ZAMANI VE YERİ GELİNCE SÖYLEDİM’

Düzce’de 3 milletvekili olduğunu, dağılımın zaman zaman AK Parti’den 3-0, zaman zaman 2 AK Parti ve 1 MHP’den yana olduğunu söyleyen Özcan, Düzce halkının neden milletvekilliği yapmadığını anlamaya çalıştığını ifade etti. Çalışmaları sırasında CHP’ye oy verdi ve “CHP Düzce’den temsilci çıkaramaz” dedi. Bir algısı vardı. Bunun yanı sıra birileri hep CHP’yi ötekileştirdi, kötüledi. Bunların olumsuz etkileri oldu. Kemalizmimizi, cumhuriyetçiliğimizi, laikliğimizi yeri ve zamanı gelince anlattım. Düzce halkına CHP’yi anlattım, doğruları söyledim” dedi.

‘DÜZCELİLERİN DİNİ HASSASİYETLERİNİ ANLADIĞIMIZI HİSSEDİYORUZ’

Düzce halkının dine ve inançlarına karşı duyarlı olduğunu ifade eden Özcan, “Onların hassasiyetlerini anladığımızı onlara hissettirdik. Hepimiz Müslümanız, Müslüman bir ülkede yaşıyoruz. Başka bir dine mensup olsak da anlattık. insanları sevmeliyiz.”

‘OLUŞTURULAN ALGIDAN DOLAYI BÜYÜK TEPKİLER GÖRDÜM’

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın da Millet İttifakı ve CHP’ye karşı kullandığı dille ilgili sıkıntılar yaşadığını anlatan Özcan, “Bizi PKK ile eşdeğer gördükleri yerler oldu ve büyük tepkiler gördüm. Kendisine söylenenlerin doğru olmadığını söyledim ve tekrarladım. Bu şekilde düşünen yerlere defalarca gittim” dedi.

VATANDAŞ DOKUNMAZ, ALGI DEĞİŞTİRMEK BİZİM İŞİMİZ’

Seçmenlerde oluşan bu algının seçmenin suçu olmadığını dile getiren Özcan, şöyle devam etti: “Vatandaşta hata yok. Yaratılan algıya inanıyorlar. Onlara ‘neden inanıyorsun’ diye soramazsınız. Bu onun derdi. sosyal hayatı, büyüdüğü çevre ve aldığı eğitim. Değişen ve dönüşen algı da bizim işimiz. “Bunu yapmaya çalıştık ve sonucunu aldık. Vatandaşa doğru bir şekilde gidilmesi gerektiğini düşünüyorum.”

‘DÜZCE’NİN SORUNLARINI BİRLİKTE ÇÖZECEĞİZ’

Kentin sorunlarını Düzcelilerle paylaştığını kaydeden Özcan, “Herkesin ortak sorunları var. Hepimiz aynı dertlerden muzdaribiz, gördüler. Biz bu sorunları nasıl çözeriz diye konuştuk. Başkanımıza Düzce ile ilgili projeleri 13 madde halinde anlattı. O da bu projelerle ilgili söz verdi. Düzce’nin sorunlarını hep birlikte çözeceğiz” dedi.

‘MİLLİ İTTİFAK BAKANI’

Kendisini aynı zamanda “Millet İttifakı milletvekili” olarak tanımlayan Özcan, “Aday olduğum andan itibaren Millet İttifakı bileşenleriyle hep birlikte çalıştık. Kararın alındığı gün çalışmalara başladık. Hızlı bir şekilde il başkanlarıyla görüşmeye geldik. El ele, gece gündüz çalıştık. Birbirimize büyük destek olduk. Onların katkıları çok büyük.”

“DÜZCELİLERE SÖZ VERİYORUM, ONLARI YALNIZ BIRAKMAYACAĞIM”

Düzcelilerin bugüne kadar seçilmiş milletvekillerinin gelmemesinden ve seçildikten sonra kendilerini unuttuklarından şikayet ettiklerini belirten Özcan, “Düzceliler milletvekillerini yanlarında istiyor, hasret çekiyor. Sokakta olacak, sokakta olacak, köyde olacak. Düzce’de dertlerini dinleyecek, Ankara’ya gidecek ve çözüm arayacak. Bu mesajı aldım ve uygulayacağım. Onları yalnız bırakmayacağım” dedi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu