Ekonomi

CFRA, Paramount’un notunu Satın Al’a yükseltti ve hisse senedini geçerli bir satın alma fırsatı olarak görüyor

CFRA Research’teki analistler, Paramount Global (PARA) hisselerinin notunu Bekletmeden Al’a yükseltirken fiyat hedeflerini 16 $’da tuttu.

“Rakiplerimizin ortalama 10,0 katı olan ileriye dönük Toplam İşletme Değeri – Faiz, Vergi, Amortisman ve Amortisman Öncesi Kazanç (TEV/FAVÖK)’ın 8,9 katı olan 16 $’lık fiyat hedefimizi koruyoruz. Paramount Global, Ekim ayı sonlarında Simon & Schuster’ı satın aldığını duyurdu. “Satıştan 1,62 milyar dolar net gelir elde etti ve bu gelir borcu azaltmak için kullanılacak.”

Artış kararı, CFRA’daki analistlerin Paramount Global hisselerinin mevcut fiyatını satın almak için cazip bir fırsat olarak görmesi nedeniyle verildi.

Analistler, hisse senedi fiyatlarındaki dalgalanmaların makul olaylardan, özellikle de şirketin mülkiyetinde olası bir değişikliği düşündüren olaylardan etkilendiğini belirtti.

Medyada son dönemde çıkan söylentiler RedBird Capital, Warner Bros Discovery (WBD) ve Comcast (CMCSA) gibi diğer şirketlerin de dahil olduğu birleşme görüşmelerinin devam ettiğini gösteriyor.

CFRA, Paramount’un değerli medya özelliklerine ve geniş bir televizyon ve film içeriği kütüphanesine sahip olduğunun bilincindedir; bu, Showtime ve Paramount+ tekliflerinin birleşiminin başarısıyla kanıtlanmıştır.

“Canlı spor yayıncılığı şirketin stratejisinin önemli bir unsuru olmaya devam ediyor; CBS’nin spor yayıncılığı anlaşmalarının çoğu 5 ile 10 yıl arasında değişen süreler için garanti ediliyor.”

Çarşamba günü Paramount hisseleri işlem gününü %1,74 düşüşle 13,00 dolardan tamamladı. Hisse senedi Perşembe günü New York’ta erken işlemlerde %0,4 daha düştü.

Bu makale yapay zeka yardımıyla üretilmiş, tercüme edilmiş ve bir editör tarafından incelenmiştir. Daha fazla ayrıntı için lütfen Şartlar ve Koşullarımıza bakın.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

-
Başa dön tuşu