Haber

Bartın’daki faciaya tanık olan madenciler, Hatay’da 5 yaşındaki Sidra’yı kurtarmanın sevincini yaşadı.

Bartın’da 42 kişinin hayatını kaybettiği maden kazasında çalışma arkadaşlarını kaybeden işçiler, 5 yaşındaki Sidra ile 35 saat sonra enkaz altında kalan anne ve babasını kurtarmanın acı sevincini yaşıyor. Hatay’da deprem.

Türkiye Taşkömürü Kurumu (TTK) Amasra Kurumu maden ocağında 14 Ekim 2022’de patlamaya tanık olan madenciler, Kahramanmaraş merkezli olarak nitelendirilen depremlerin ardından arama kurtarma çalışmalarında enkazdaki yüzlerce cana umut oldu. “yüzyılın felaketi”.

Görevlerini tamamladıktan sonra kente dönen ekipler, Kırıkhan ilçesine bağlı Çarşamba Pazarı Mahallesi’ndeki 2 katlı konutun enkazından 35 saat sonra 5 yaşındaki Sidra ve anne babasını depremden kurtarma anlarını anlattı.

Kız çocuğunu kurtardıktan sonra kucağında taşıdığı çerçevelerle öne çıkan 39 yaşındaki maden işçisi Yasin Kalem, gazetecilere yaptığı açıklamada, deprem sonrası ilk arama kurtarma ekibi olarak yola çıktıklarını ve çalışmalara başladıklarını söyledi. Kırıkhan’da.

Bölgeye ilk geldiklerinde korku filmlerindeki gibi bir ortamla karşılaştıklarını ifade eden Kalem, “Her yer yıkıldı. Aileler hemen ‘Annem, babam, çocuğum’ dedi. Buradayım diyerek yanımıza geldi.O gün yoğun bir çalışmayla 8 kişiyi enkazdan kurtardık.Biz de çok duygulu anlar yaşadık” dedi.

Yaklaşık 40 saat kesintisiz çalıştıktan sonra uykusuzluk ve yorgunluk yaşadıklarında bir mucize ile karşılaştıklarını anlatan Kalem, “Sidra’nın o an kurtarılması tüm yorgunluğumuzu aldı ve bize büyük mutluluk verdi. Keşke alabilseydik. Küçük kızın 8 aylık Nur ve 4 yaşındaki Seyfettin kardeşleri, “Çıkış anını görmek istedim ve kucağıma aldım. Bakışları aslında hem bizi hem de dünya gündemini etkiledi. Oradaki sevincimiz ve mutluluğumuz gündem oldu.” dedi.

Amasra’da 42 madenci arkadaşını yitirdikleri için bölgeye gitmek istediklerini belirten Kalem, “Burada 42 arkadaşımızı kaybettik. Acımız devam ederken deprem bölgesine gittik. Hayat kurtardık. Vatanımıza ve milletimize bir umut olarak oradayız. Yoksa biz yine de buradaki dostlarımızın acısını çekmeye devam ediyoruz. Yaşıyoruz.” söz konusu.

Acıyı da sevinci de ortada yaşadılar

Sidra’yı yerinden çıkaran 37 yaşındaki maden işçisi Talip Uçar, aynı binada 3. kez çalışırken ses duyduklarını ve kendi emniyetlerini alarak tünel açtıklarını söyledi.

Bir delik açıp tünelden sonra gördüğü boşluğa ışık tuttuğunda Sidra’nın bakışlarıyla buluştuğunu ifade eden Uçar, konuşmasını şöyle sürdürdü:

“Gözleri beni benden aldı. Onu sakinleştirdik. Takım arkadaşlarımın desteğiyle Sidra’yı tuttum. Arkadaşlarım beni bacaklarımdan çekti ve Sidra’yı kurtardık. Aynı yerde anne babasını da kurtardık. Tabii ki Bunun için enkaz altına girmek zorunda kaldım.Geldiğimde farklı duygular yaşadım çünkü Sidra’nın 8 aylık ablası Parıltı ile 4 yaşındaki Seyfettin ablanın cansız bedeniyle karşılaştık.İki acıyı da yaşadık. ve ortada neşe.”

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

-
Başa dön tuşu