Haber

Bakan Özhaseki: Malatya’nın kalbi tarihi Bakırcılar Çarşısı’nda ilk sırayı alıyoruz

Bakan Özhaseki: “Malatya’nın kalbi tarihi Bakırcılar Çarşısı’nda ilk sırayı alıyoruz”

ANKARA – Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, “Yerinde Dönüşüm projemiz kapsamında Malatya’nın kalbi tarihi Bakırcılar Çarşısı’nda 29 Temmuz Cumartesi günü çarşımızın inşaatına başlıyoruz.”

Malatya’daki depremde zarar gören tarihi Bakırcılar Çarşısı, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından başlatılan ‘Yerinde Dönüşüm’ projesi kapsamında yeniden yapılıyor. İşlerini yerinde yapma imkanı bulan Malatyalı depremzedeler projeye büyük ilgi gösteriyor.

Bakırcılar çarşısı eski günlerine kavuşacak

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, sosyal medya hesabından konuyla ilgili yaptığı paylaşımda, “Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip liderliğinde başlattığımız ‘Yerinde Dönüşüm’ projemiz ile” dedi. Erdoğan, Malatya’da esnafımızın da yüzü gülüyor. 29 Temmuz Cumartesi günü şehrin kalbi olan tarihi Bakırcılar Çarşısı’nda çarşımızın inşaatına başlıyoruz ve çarşımızın inşaatına başlıyoruz. Toplam 250 bin metre alan üzerine kuracağımız 293 dükkan ve 7 bin 600 metre alan üzerine 165 araçlık kapalı otopark yapacağız. en kısa sürede inşa edeceğiz, şehrimizin ticari hayatını canlandıracak, iş yerlerimizi eski verimli ve keyifli günlerine kavuşturacağız.”

“Yerinde dönüşüm hepimizin arzusuydu”

Mağdur esnaf, Bakanlığın denetiminde başlatılan “Yerinde Dönüşüm” projesinden memnun olduklarını belirterek, iş yerlerinin yeniden açılmasıyla birlikte bölgedeki ekonomik hayatın canlanacağını söyledi.

Malatyalı depremden etkilenen esnaflar, ‘Yerinde Dönüşüm’ projesi ile yıllardır çalıştıkları bölgede iş yerlerinin yeniden kurulacak olmasından memnuniyet duyduklarını belirterek, “Yerinde Dönüşüm arzumuzdu. Esnafın ve vatandaşın bir numarasıydı. Bakırcılar Çarşısı Malatya’nın kalbi. İlk kazmanın Bakırcılar Çarşısı’na isabet etmesinden dolayı mutluyuz. “Proje tamamlandığında hem ticaret hem de insan canlanacak. Herkese fayda sağlayacaktır. Çok şükür Cumhurbaşkanımızın verdiği sözler yerine geliyor. Bu sözler yerine getirildiği sürece biz esnaf olarak çok mutluyuz” dedi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

-
Başa dön tuşu