Haber

2023 Kamu çalışanı ne kadar zam alacak, maaşları ne kadar olacak? Kamu çalışanı zam görüşmeleri ne zaman?

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Alım, kamu personel zam görüşmeleri hakkında bilgi verdi. Kamu personelinin 2023 yılında ne kadar zam alacağı, maaşlarının ne kadar olacağı merak ediliyor ve kamu personel zammı ne zaman görüşülecek? 2023 Kamu çalışanı ne kadar zam alacak, maaşları ne kadar olacak? Kamu işçi zam görüşmeleri ne zaman? Detaylar burada…

DEVLET ÇALIŞANLARI 2023’TE NE KADAR ARTIŞ ALACAK?

Karayolları, demiryolları, il özel idareleri, şeker fabrikaları, elektrik üretim santralleri, Milli Eğitim ve Milli Savunma Bakanlıkları dahil olmak üzere kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan 700 bini aşkın işçiyi ilgilendiren 2023 Kamu Toplu İş Sözleşmesi Çerçeve Protokolü müzakerelerindeki süreç , hastaneler ve üniversiteler. devam ediyor. Bu kapsamda Kamu Toplu İş Sözleşmeleri Çerçeve Protokolü’nün 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü’ne kadar imzalanması bekleniyor.

KAMU ÇALIŞANININ MAAŞI NE KADAR OLACAK?

Pazarlıkta son aşamaya gelinirken konuyla ilgili Bakan Bilgin’den açıklama geldi. Bakan Bilgin, “Nispi bir artış yapacağız. Asgari ücret 12 bin veya 12 bin 500’e düşürülecek. Onların talep ettiği bir rakam var. Toplu sözleşmeleri Kamu Patronları Sendikaları yapıyor. Ben vekilim. Oradaki devlet, sendikalarımızla oturup nihai kararı vereceğiz.” söz konusu.

Bakan Bilgin sözlerine şöyle devam etti: “Kamuda çalışanlarımızın alacağı fiyat seviyeleri değerli çünkü özel sektöre de kamu sektörü çalışanları öncülük ediyor. Kamu çalışanları yani memurlar bundan olumsuz etkilenmiyor. Kamu çalışanlarına sosyal yardım payıyla yüzde 30 zam yaptık şimdi temmuz ayında zamları var bunu yine sosyal yardım payıyla birlikte değerlendireceğiz.Memurların işi başka, sosyal durumları farklı. memurların günlük ücretlerine yansıyan kalemler.”

KAMU İŞÇİ ARTIŞ GÖRÜŞMELERİ NE ZAMAN YAPILACAK?

TÜRK-İŞ Başkanı Ergün Atalay, geçtiğimiz gün 2023 Kamu Toplu İş Sözleşmesi Çerçeve Protokolü ile ilgili açıklamalarda bulundu. Atalay, “15 bin TL teklif ettik, onlar 12 bin TL. Seçimden önce bitirmek istiyoruz ama istediğimiz gibi bitsin istiyoruz. İstemediğimiz bir rakam olursa olamayız. bu işte.” söz konusu.

haber-alpu.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

-
Başa dön tuşu