Teknoloji

ABD’nin Ukrayna Savaşı Planları Twitter’da Sızdı

ABD Savunma Bakanlığı, sosyal medyada paylaştığı bazı imalı belgeler nedeniyle büyük tartışma yarattı. Twitter, Telegram, NATO ve ABD gibi platformlarda kimliği belirsiz kişiler Rusya-Ukrayna savaşı için planlarıbelgeleri sızdırdı.

Ukrayna ordusu için Rusya’ya yönelik saldırı planlarını içeren belgeler yaklaşık 5 hafta öncesine aitti. Belgelerin en günceli 1 Mart tarihli öyleydi. Pentagon, sızıntının araştırıldığını duyururken, Twitter’dan belgelerin yer aldığı paylaşımların kaldırılmasını talep ettiği paylaşıldı.

Pentagon, gizli savaş planları içeren gönderilerin Twitter’dan kaldırılmasını istedi:

The New York Times’ın aktardığı detaylara göre Biden hükümet yetkilileri, belgeleri sosyal medya platformlarından kaldırmak için harekete geçti. Gündemdeki bu taleplerle Twitter’ın sahibi Elon Musk’tanBir açıklama geldi.

“Aynen internetten bir şeyi silebilirsin(!)”

Elon Musk, Pentagon’un taleplerine karşı alaycı bir dil kullandı” Kesinlikle, internetten kesinlikle her şeyi silebilirsiniz. Sorun değil ve saklamaya çalıştığınız şeye hiç dikkat çekmiyor.” sözlerini kullandı.

Peki konuşma konusundaki belgelerde neler vardı? Pentagon böbürlenmiş olabilir:

New York Times, Ukrayna’nın ne zaman karşı saldırıya geçeceği ve nereye saldıracağı gibi belgelerde herhangi bir bilgi bulunmadığını iddia etti. Ancak belgelerde, Pentagon’un daha önce inkar ettiği bir ayrıntıda yer aldı.

Pentagon, ABD yapımı roketatar sistemi HIMARS’ın Ukrayna tarafından kullanılmadığını duyurdu. Ama belgelerde HIMARS’ın masrafları hakkında detaylar yer aldı. Pentagon konu hakkında henüz bir açıklama yapmadı.

Öte yandan belgelerin Ruslar tarafından düzenlendiği iddiası da var:

The New York Times tarafından aktarılan bir başka argüman da askeri analistlerden geliyor. Bazı analistler, evrakların düzenlenmiş olabileceğinden bahsediyor. Bununla ilgili olarak, Ukrayna kayıpları çok daha yüksek gösterilirken. Rus kayıplarının sayısının çok daha az temsilisunulan.

haber-boztepe.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu