Haber

Meteoroloji yayınladı, sesler kuvvetli!

Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nden yapılan son değerlendirmelere göre: Ülkemiz genelinde parçalı ve çok bulutlu, Marmara (Çanakkale hariç), Ege, Batı ve Orta Akdeniz, İç Anadolu, Batı Karadeniz, Orta ve Doğu Karadeniz, kuzey ve doğu Doğu Anadolu’nun bazı bölümleri. Ordu, Giresun, Trabzon, Siirt ile Diyarbakır’ın doğu ilçeleri ile Batman’da yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış bekleniyor.

Yağışların İç Ege, İç Anadolu’nun kuzeybatısında, Batı Karadeniz’in iç kesimleri ile Burdur ve Isparta ile Bingöl çevrelerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor. Doğu Akdeniz, Doğu ve Güneydoğu Anadolu ile Doğu Karadeniz’in iç kesimlerinde güneyli yönlerden kuvvetli (40-70 km/sa) olarak eseceği iddia ediliyor. Doğu Anadolu ve Güneydoğu Anadolu’da toz taşınması bekleniyor.

Hava sıcaklığında önemli bir değişiklik beklenmiyor. Doğu kesimlerde ise mevsim normallerinin altında olacağı tahmin ediliyor. Rüzgarın kuzeybatı kesimlerde kuzey ve kuzeydoğu, diğer yerlerde güney yönlerden hafif, orta sıralarda orta kuvvette, güney kesimlerde ise güney yönlerden kuvvetli (40-70 km/sa) eseceği iddia edildi. Doğu Akdeniz, Doğu ve Güneydoğu Anadolu ve Doğu Karadeniz’in iç kesimleri.

KUVVETLİ YAĞMUR UYARISI

Son değerlendirmelere göre; İç Ege, İç Anadolu’nun kuzeybatısında, Batı Karadeniz’in iç kesimleri ile Burdur ve Isparta çevreleri ile Bingöl çevresinde yerel olmak üzere kuvvetli (21-50 kg/m2) gök gürültülü sağanak yağış beklendiği için, sel, sel, yıldırım , ulaşımda aksamalar, yağış anından itibaren kuvvetli rüzgar, küçük dolu gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

KUVVETLİ RÜZGÂR UYARISI

Doğu Anadolu’nun kuzey ve doğusunda (Erzincan, Erzurum, Kars, Ağrı, Van, Hakkari, Bitlis, Muş, Tunceli ve Bingöl) rüzgarın güney ve güneybatı yönlerden yer yer fırtına (40- 70 km/h). Fırtınayla birlikte ulaşımda aksamalar, çatının uçması gibi aksiliklere karşı dikkatli olunmalı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu