Sağlık

Yemekten 10 dakika önce bir bardak su için!

İSTANBUL (İGFA) –Yaşamsal fonksiyonların sağlıklı bir şekilde yerine getirilmesi için yeterli miktarda su tüketilmesi büyük önem taşıyor.

Sağlıklı yaşamın, özellikle kilo vermede ve dirençli olmada temel unsurlarından biri olan su; Gerçek tüketimi ile hem ödemin atılmasına hem de zayıflamaya yardımcı olur. Diyetisyen Neslihan Öztürk Aktepe, bu süreçte 8-10 bardak su tüketilmesi gerektiğini vurgulayarak, daha kolay tokluk hissi sağlamak ve sindirimi kolaylaştırmak için yemekten 10 dakika önce 1 bardak su içilmesini önerdi.

“DOĞRU ZAMANDA VE YETERLİ MİKTARDA SU TÜKETİMİ KİLO VERMEYE YARDIMCI OLUR”

Vücudun yüzde 60’ından fazlasının sudan oluştuğunu ve içme suyunun kilo vermede büyük etkisi olduğunu belirten Diyetisyen Öztürk Aktepe, “Su biyolojik bir çözücüdür ve bu rolüyle vitamin ve minerallerin vücutta taşınmasını ve çözünmesini sağlar. vücut. Vücut sıcaklığının düzenlenmesinde çok önemli bir rol oynar. Cildin nemlendirilmesi, toksinlerin atılması ve vücudun temizlenmesinde temel bir görev üstlenir. Böbreklerin çalışmasını kolaylaştırır. Yağlayıcı bir unsur olduğundan birçok organın düzgün çalışmasını sağlar. Ayrıca suyun doğru zamanda tüketilmesi de büyük önem taşıyor. Örneğin uyandıktan sonra 2 bardak su içmek iç organlarınızı harekete geçirir, tuvalete gitmeden önce 1 bardak su içmek kan şekerinizi dengeler. Bu nedenle diyet sürecinde doğru zamanda ve yeterli miktarda su tüketmeye dikkat etmek gerekiyor” diye konuştu.

Vücudun ihtiyaç duyduğu su miktarının karşılanmasında doğal kaynak ve doğal maden sularının tercih edilmesi gerektiğini belirten Öztürk Aktepe, “Ödem, kadınların sıklıkla yaşadığı ve yaşam kalitesini olumsuz etkileyebilen bir sağlık sorunu olarak öne çıkıyor. Sabah uyandığınızda ayna karşısında şişmiş bir yüz, parmaklarınıza yüzük takamamanız ve ayaklarınızın ayakkabınıza sığmaması ödemin en önemli belirtileridir. Bu nedenle ödemden kurtulmak için sağlıklı beslenmenin yanı sıra günde 8-10 bardak su tüketmek gerekir. Bu oran vücut yüküne göre değişiklik gösterebilir. Mevcut kilonuzu 30 ile çarparak gün boyu içmeniz gereken su miktarını hesaplamanız mümkün. Vücudun su ihtiyacını karşılarken doğal kaynak ve doğal maden suları tercih edilmelidir. Bu sular sadece susuzluğu gidermekle kalmıyor, aynı zamanda vücuda da değerli faydalar sağlıyor” dedi.

habernizip.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

--
Başa dön tuşu