Haber

Yarının Futbolcuları Turnuva Coşkusu Yaşıyor

Karşıyaka Belediyesi, 23 Nisan Ulusal Egemenlik Çocuk Bayramı kutlamaları kapsamında U12 Futbol Turnuvası düzenledi. Ahmet Beko Spor Tesisleri’nde gerçekleştirilen turnuvaya Karşıyaka’da faaliyet gösteren amatör kulüplerin U12 altyapısından oyuncular katıldı.

Sabah saatlerinde başlayan etkinlik adeta bir şölen havasında geçti. Maçı izlemeye gelen aileler ve mahalle sakinleri de heyecana ortak oldu. Karşıyaka Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay turnuvada ilk dört gruba kupalarını verirken, katılan tüm oyunculara madalyaları verildi.

 

TAKIMLAR İKİ DEPODA YARIŞIR

Turnuvada takımlar A ve B olmak üzere iki kümede mücadele etti. A kümesinde; Dedebaşı, Yalıspor, Demirköprü ve Karagöl; B kümesinde; Fikri Altay, Yeşiltepe, E. Esentepe ve Kültürspor yer aldı. 25 dakikanın üzerinde oynanan maçlar bol gollü geçti. Grup maçları sonunda ilk dörde kalan takımlar için maçlar oynandı. Turnuva sonunda Dedebaşı 1., 2. Yeşiltepe, 3. Karagöl, 4. Aydın Altay Grupları’na yükseldi. Karşıyaka Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay; Ödül töreni öncesi yaptığı konuşmada, “23 Nisan 1920’de açılışı yapılan Türkiye Büyük Millet Meclisimiz 103 yaşında. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramımızı değişmeyen bir coşkuyla kutluyor, bizlere armağan ediyoruz. Böyle bir ülke başta ulu Cumhurbaşkanımız Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere bizler için emek harcayan, hayatımızı tüketen tüm varlıklarımızı saygı, minnet ve özveriyle anıyoruz.Karşıyaka Belediyesi olarak bu güzel bayramı kutlamak için birçok etkinlik düzenledik. bize yakışır bir şekilde ve tabi ki biz de önceliği siz çocuklarımıza ve gençlerimize verdik.Sizler bu ülkenin umudu ve geleceğisiniz ve tüm bunları insanıyla birlikte başararak size dünyanın en güzel ülkesini yaşattı. dünya, Türkiye Cumhuriyeti Çünkü o, Cumhuriyet çocukları ve gençlerinin sadece bilimde, sanatta, sporda, liyakatte, sevgide ve dostlukta yarışarak bu ülkeyi güzelleştireceğini ve bu dünyayı daha yaşanır kılacağını bildiği ve inandığı için. Artık onun çizdiği yolda yorulmadan yürümek, aklın, bilimin, çağdaşlığın, demokrasinin, laikliğin, adaletin ve evrensel insani değerlerin ışığından ayrılmamak boynumuzun borcudur. Ama bu şekilde bizler için gösterilen büyük emeklere layık olabiliriz ve sonra ‘Ben Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ve Türkiye Cumhuriyeti’nin onurlu bir vatandaşıyım’ diyebiliriz. Bu keyifli buluşmada Karşıyaka’nın 8 ilçe takımının sporcularını, Büyük Atatürk’ümüzün deyimiyle ‘zeki, çevik ve aynı zamanda ahlaklı’ 120 Karşıyakalıyı keyifle izleyeceğiz. Bu turnuvanın kazananı dostluğumuz, barışımız, dostluğumuz, centilmenliğimiz ve 23 Nisan onurumuz olacaktır. Sizler gibi gençlerimiz olduğu için gurur duyacak, Karşıyaka’nın, ülkemizin ve yeryüzünün yarınlarına umutlarımızı tazeleyeceğiz. Fikri Altay, Dedebaşı, Demirköprü, Karagöl, Yeşiltepe, Yalıspor, Fazilet Esentepe, Kültürspor… Sizi sevgiyle selamlıyor, başarılar diliyorum. Sizin için çalışanları ve sizi destekleyenleri saygıyla selamlıyorum. Asla yalnız yürümeyeceksin. Çünkü Karşıyaka Belediyesi ve dostunuz olmaktan onur duyan bir belediye başkanınız var. Her şey dilediğiniz gibi, dilediğiniz gibi olsun. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramımız kutlu olsun. Yaşasın Karşıyaka’nın çocukları ve gençleri, Yaşasın Karşıyaka, yaşasın Türkiye Cumhuriyeti!”

 

 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

-
Başa dön tuşu