Teknoloji

Xbox Boss Konsol Üretmeye Devam Edip Sürmeyeceğini Açıkladı

Microsoft, oyun dünyasına yönelik “strateji güncellemesini” duyurmak için önümüzdeki hafta bir etkinlik düzenleyecek. Şu ana kadar ortaya çıkan iddialar Microsoft’un Yıldız AlanıPlayStation oyuncularının, yalnızca Xbox ve PC platformlarına çıkan Hi-Fi Rush ve Sea of ​​​​Thieves gibi Xbox Exclusive oyunlarından da keyif alabileceklerini iddia ediyor.

İddialar Xbox topluluğunda öfkeyle karşılandı. Özellikle Xbox içerik üreticileri konsoldan vazgeçeceklerini belirterek küfür niteliğinde açıklamalarda bulundu. Üstelik Xbox oyunlarının PlayStation’a geleceği tartışmalarının ardından Microsoft konsol üretiminden vazgeçiyorTamamen Game Pass ve oyunlar gibi dijital hizmetlere odaklanacağı iddiaları da ortalıkta dolaşmaya başladı.

Xbox, Microsoft’un “çoklu platform” stratejisinin bir modülü olacak

Oyun yazarı Shannon Lia’nın paylaştığı bilgilere göre Xbox işvereni Phil Spencer, geçtiğimiz günlerde Xbox çalışanları ve Microsoft’un yöneticileriyle bir toplantı düzenledi. Konsol üretimini durdurma gibi bir planı yok.Xbox’ın Microsoft’un “çoklu platform” stratejisi kapsamında varlığını sürdüreceğini ifade etti.

Açıkçası Xbox üretiminden vazgeçmek Microsoft açısından pek mantıklı bir karar olmayacaktır. Evet PlayStation 5, konsol savaşlarında Xbox Series X/S’i kesinlikle mağlup etti. Ancak varsayımlar şu ana kadar Microsoft’un 25 milyon 100 civarında Xbox satmayı başardığını ortaya koyuyor. Microsoft’un böyle bir oyuncu kitlesinden vazgeçip tamamen PlayStation’daki oyun satışlarından elde edeceği kâra odaklanması pek mantıklı olmayacaktır.

sariyahsi-haber.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu