Haber

Uluslararası Olimpiyat Komitesi depremzedeler için bağışta bulundu

Uluslararası Olimpiyat Komitesi (IOC), “Yüzyılın felaketi”Kahramanmaraş merkezli depremden etkilenenler için Türkiye ve Suriye’ye 1 milyon dolar bağışlanacağını duyurdu.

Komitenin internet sitesinde yer alan açıklamaya göre, IOC, Asya Olimpiyat Komitesi (OCA), Avrupa Olimpiyat Komiteleri (EOC) ve Olimpik İltica Vakfı’ndan (ORF) oluşan Olimpik Hareket, 1 milyon dolar bağışta bulunma kararı aldı. doğal afetlerden etkilenen bölgelerdeki olimpiyat topluluğuna ve yerel halka yardım edin. karar verilmiş.

“Spor altyapısı ciddi şekilde hasar gördü”

Türkiye’nin güneydoğu bölgesi ve Suriye’yi etkileyen depremlerin yol açtığı can kaybı ve yıkımdan derin üzüntü duyduğunu belirten IOC Lideri Thomas Bach, şu ifadeleri kullandı:

“Depremin Olimpiyat camiasına etkileri hakkında Türkiye ve Suriye Olimpiyat komitesi başkanlarından bilgi aldım. Maalesef kurbanlar arasında çok sayıda sporcu ve Olimpiyat camiasından Olimpiyat camiasının üyeleri var. Birçoğu evlerini ve evlerini kaybetti. spor altyapısı ağır hasar gördü.”

“Birleşmiş Milletler teşkilatlarıyla çalışacağız”

Olimpiyat camiasının üyelerine en iyi nasıl destek olabileceklerini düşündüklerini kaydeden Bach, şu değerlendirmede bulundu:

“Görüşmeler sonucunda OCA, EOC ve ORF ile derhal harekete geçme konusunda anlaştık. Türkiye’deki ilk acil yardımımız, Olimpik İltica Vakfı ve sahadaki paydaşları aracılığıyla yönlendirilecek. Suriye’de, etkilenen bölgelere erişimi olan uluslararası sivil toplum kuruluşları ve Birleşmiş Milletler kuruluşlarıyla birlikte çalışacağız. Şu anda en büyük ihtiyacın gıda, ilaç ve çadır olduğunu öğrendik.”

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

-
Başa dön tuşu